3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Konya’nın Akşehir ilçesindeki Nasreddin Hoca Eğitim Uygulama Okulu ve İş Merkezi tarafından Akşehir Öğretmenevi çok amaçlı salonunda özel bir program hazırlandı.
Programa, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Garnizon Komutanı İkmal Albay Erdal Canol, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Çelik, Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, kurum ve daire müdürleri ile engelli öğrencilerin aileleri katıldı.
Programda eğitim uygulama okulundaki öğrenciler tarafından hazırlanan playback şovlar, dans gösterileri sunuldu. Öğrencilerin okuduğu şiirler, dans şovları ve playback gösterileri izleyicilerden büyük alkış aldı. Program sonunda protokol üyeleri ve davetliler, okul öğrencileri tarafından yapılan, resim, el işi ve mum sergisini gezerek öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Akşehir’deki ikinci program ise Özel Umutevi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Garnizon Komutanı İkmal Albay Erdal Canol, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, ilçe protokolü, kurum ve daire müdürleri ile engelli öğrencilerin aileleri katıldı.
Programda engelli öğrencilerin okuduğu şiirler, yaptıkları rontlar, skeçler ve halk oyunu gösterileri ilgiyle izlendi.