Türk Kızılay’ı tarafından düzenlenen kan bağış kampanyası kapsamında Konya Kızılay Kan Merkezi tarafından Akşehir’de devam eden kan bağışı çalışmalarına Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve belediye personelinden destek geldi.
Akşehir’de 3 gündür devam eden kan bağışı kampanyasında Başkan Akkaya ve belediye personeli Cumhuriyet Meydanı’ndaki kan bağış tırına giderek kan bağışında bulundu. Kızılay yetkilileri Akşehir’deki bağış kampanyası kapsamında yaklaşık 300 kişinin kan bağışında bulunduğunu belirtti.
Kan bağışının bir insanlık görevi olduğuna vurgu yapan Başkan Akkaya, “Şehrimizde zaman zaman Kızılay’ımız tarafından kan bağışı kampanyaları yapılmakta. Bu yapılan kampanyalara destek olmak sağlıklı her bireyin en öncelikli görevi olmalıdır. İhtiyaç anında hepimize lazım olabilecek kan ihtiyacının tedarik edilmesi, yapacağımız bu kan bağışları ile mümkün olacaktır. Tüm vatandaşlarımızı bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Bu arada Akşehir Tarık Buğra İlkokulu Müdürü Osman Irgın’a da 13 defa kan bağışında bulunduğu için Kızılay Kan Merkezi tarafından bronz madalya verildi.