Konya Büyükşehir Belediyesi, mübarek üç ayların başlangıcında bir Konya geleneği olan “Şivlilik” kültürünün yaşatılması amacıyla Şivlilik ve Fener Alayı programı düzenledi.
Konya Büyükşehir Belediyesi, mübarek üç ayların başlangıcı nedeniyle her yıl olduğu gibi bu yıl da Kültürpark’ta şivlilik ve fener alayı programı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi ve Kılıçarslan Gençlik Merkezi’nin organizasyonuyla 7’den 70’e binlerce Konyalının katıldığı program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Bünyamin Nokta, düzenlenen programların “Şivlilik” geleneğinin gelecek kuşaklara aktarılması açısından son derece önemli olduğunu söyledi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, programın Konya’nın mutluluğuna, huzuruna, güzelleşmesine, komşuluk ilişkilerinin gelişmesine vesile olduğunu söyledi. Programı organize eden Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi ile ilçelerin gençlik meclislerine teşekkür eden Başkan Akyürek, “Regaib Kandili’nin ve mübarek üç ayların rahmete, berekete, kurtuluşa vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Recep ayının başlaması vesilesiyle bir inanç ve aşk şehri olan Konyamızda, hemşerilerimizin mübarek üç ayları en güzel şekilde idrak etmeleri için elimizden gelen katkıyı sunacağız. Artık bir gelenek haline gelen Mevlana Meydanı’ndaki teravih programları, Kültürpark’taki Rahmet Akşamları, Kur’an-ı Kerim tilavetleri, ilahiler, sohbetler, vaazlar ve diğer programlarla bu ayları dolu dolu idrak edeceğiz” dedi.
2016’nın “İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya” yılı olduğunu hatırlatan Başkan Akyürek, “Konyamız İslam dünyasının kalbinin attığı bir şehirdir. Teveccühlerin olduğu, gözlerin çevrildiği bir şehirdir. Konyamız, hemşerilerimiz ve belediyelerimiz bu güzelliklere layık olmak için hep birlikte çalışıyoruz” diye konuştu.
Hacivat - Karagöz, Paytak, maskot mehter takımı, Keloğlan, Nasreddin Hoca, geleneksel çocuk oyunları ve yarışmaların olduğu program, çocuklara şivlilik coşkusu ve eğlenceli dakikalar yaşattı. Yanan fenerlerin güzel görüntüler oluşturduğu programın sonunda çocuklara şivlilik ikram edildi.