Rize Valiliği ve Rize Dernekler Federasyonunun birlikte organize ettiği 9. Rize Tanıtım Günleri 14-17 Nisan 2016 tarihleri arasında Anadolu Yakası Maltepe Sahil Etkinlik Alanında düzenlenecek. 

Bütün hazırlıkların yapıldığı etkinlik için geri sayım başladı. Rize insanının karakteristik özelliklerinin ön planda tutularak hazırlanan konsepti ile Rize Kültürünün yansıtılacağı tanıtım günlerine 4 günde 1 milyon ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

FUARDA “HAYATIN DEVAM ETTİĞİ”MESAJI VERİLECEK

Son günlerde yaşanan terör olayları nedeni ile birçok organizasyon iptal edilirken, insanların kalabalık organizasyonlara katılma korkusunun olması üzerine bir açıklama yapan RİDEF Genel Başkanı Celal Erdoğan “Bizler Rizeliler olarak hayatın normal seyrinde aktığını göstermek adına 9. Rize Tanıtım Günleri’ni iptal etmeden yolumuza devam etmeye karar verdik. Organizasyonumuz için gerek Valilikle, gerek emniyetle görüşerek güvenlik adına ciddi tedbirlerimizi aldık. Ama şunu da belirtmek istiyoruz ki biz Rizeliler İstiklal Marşımızın ilk kelimesi olan KORKMA! Mesajını anlamış ve bu mesaj doğrultusunda hareket eden insanlarız. Korkmadık, korkmuyoruz ve de korkmayacağız.” Dedi.

AÇILIŞTA “100 BİN KİŞİLİK DEV MUHLAMA” YAPILACAK

9. Rize Tanıtım Günlerinin 14 Nisan Perşembe günü yapılacak olan açılışında 12 muhlama ustasının, 2 dev kazanda yapacağı 100 bin kişilik dev muhlama fuarı ziyarete gelen misafirlere ikram edilecek. Açılışını Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın yapacağı 9. Rize Tanıtım Günleri 17 Nisan Pazar akşamına kadar Maltepe Sahil Etkinlik Alanında devam edecek.

ÇAY BAHÇESİ, ATMACA EVİ, AHŞAP DÖNME DOLAPLA ZİYARETÇİLERE RİZE’DEYMİŞ HİSSİ VERECEK

Farklılıklarıyla adından her daim söz ettiren Rizeliler 9. Rize Tanıtım Günleri içinde ilginç stand hazırlıkları yapıyor.

Rize Tanıtım Günleri fuarında;  Fuar için özel olarak yetiştirilen çay bahçesi, içerisinde 5 adet özel eğitilmiş Atmacanın olduğu doğal Atmaca Evi, 3 Boyutlu Rize evlerinin olduğu standlar yer alacak.  60 yıldır Rize – Ardeşen’de devam eden bir gelenek olan ahşaptan hazırlanan dönme dolap ile fuara gelen ziyaretçilere Rize’deymiş hissi verilecek. Tulum ve kemençe eşliğinde 4 gün oynanacak horonların yanı sıra yöresel ürünlerin sergileneceği standlar ve Rize yemeklerinin olacağı yemek bölümünde ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.