AK Parti Çanakkale 1’inci sıra milletvekili adayı Bülent Turan, yurt dışı gezilerinde dünyanın farklı ülkelerinde çektiği fotoğrafları, açtığı ‘Bir Mola’ adlı sergisinde bir araya getirdi.
Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar tarafından açılışı yapılan ‘Bir Mola’ adlı fotoğraf sergisine İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, AK Parti milletvekili adayları Jülide İskenderoğlu ve Sebahattin Güner’in yanı sıra işadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Siyasi kimliğinin yanı sıra amatör fotoğrafçılığa da önem verdiğini belirten AK Parti Çanakkale 1’inci sıra milletvekili adayı Bülent Turan, aynı zamanda bu alanda da bir kitap yayınladı. Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinde yapmış olduğu gezilerinde büyük bir özenle o anları yakalamaya gayret eden Turan’ın fotoğrafları konuklar tarafında da büyük beğeni topladı.
Kurdele kesim töreninin ardından konuklara sergiyi gezdiren Turan, çektiği fotoğraflar ve sergi hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Turan, “Biz avukatız, siyasetçiyiz ve çok yoğun bir hayatımız var. Ben ısrarla her siyasetçinin, her avukatın, hatta her insanın ayrı bir hobisi olmasını isterim. Çünkü biz tabiri caizse nehre kapılıyoruz ve çok hızlı akıyoruz. Çoğu zaman ruhumuzu, inceliğimizi kaybettiğimizi düşünüyorum. Onun için tabiri caizse bir çöpün kıyıya çıkması gibi nereye gidiyoruz, ne oluyoruz dememiz gibi hobilerin de bu tür hayatı olan insanların ruhuna katkı sağladığını düşünüyorum. Ben de hobi olarak fotoğraf çekiyorum. Nasıl ki bal üretenler misafirlerine bal hediye ederler, kiraz yetiştirenler kiraz hediye ederler biz de bu fotoğrafları bir kitap haline getirdik baskısını da yapıp satışa sunduk. Baya da eskidi bu kitap ama Çanakkale’ye gelmişken bu eserlerimi de arkadaşlarımızla ve vatandaşlarla paylaşalım aynı konuları konuşmayalım farklı bir hayat farklı bir pencere olmasını istedik adını da ‘Bir Mola’ koyduk. Hayatımıza kısa bir mola verebildiysek ne mutlu bize diye düşündüm ve bir Çanakkaleli olarak bu çalışmamı dostlarımla, Çanakkalelilerle paylaşmak istedim. Bunların hepsine amatör gözle bakıyorum ama dediğim gibi yol hayatı olan herkesin de amatör ruhu olsun bu futbol olur, müzik olur, fotoğraf olur, yüzme olur ve bunları herkes kendi ruhunda bulur” dedi.
Sergi gezisinin ardından fotoğraflar hakkında kısa bir açıklamada bulunan Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, sergiyi çok beğendiğini söyledi. Çınar, “Ben milletvekili adayımız Bülent Turan’ı tebrik ederim. Böyle şeylerle uğraştığını bilmiyordum bunu duyunca çok sevindim. Buradaki sergiyi bir siyaset adamının açması çok değerli, içeriyi de gezdik gerçekten orada her şey var ve ben çok etkilendim. Farklı ülkelerden farklı manzaralar ve farklı yüz ifadeleri var ve bu yüzler bize çok şey gösteriyor. Ben fotoğraf makinesinin markasını bile sormadım çünkü vekilimizin büyük yeteneği olduğunu hissettiren bir sergiydi” diye konuştu.
Yapılan açıklamaların ardından, fotoğraf makinesi şeklinde özel tasarlanan pasta kesilerek, konuklara ikram edildi.