Dünya prömiyeri İzmir’in Aliağa ilçesinde yapılan ’Abim Geldi’ adlı tiyatro oyununun başrol oyuncusu Bekir Aksoy, tiyatro kategorisinde ’Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu’ ödülüne aday gösterildi.
Bu yıl 20.’si düzenlenen ’Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri’nde tiyatro ve sinema dallarında aday olmaya hak kazanan başarılı isimlerin listesi belli oldu. Açıklanan aday listesinde prömiyeri Aliağa’da gerçekleştirildikten sonra Türkiye’nin muhtelif şehirlerinde gösterime giren ve sahnelendiği her yerde büyük beğeni toplayan ’Abim Geldi’ oyununun sevilen oyuncusu Bekir Aksoy’da yer aldı. Ödüle aday gösterilmenin, en az ödüle layık görülmek kadar mutluluk verici olduğunu belirten ünlü oyuncu Bekir Aksoy, "’Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu ödülüne aday gösterilmiş olmak benim için onur verici bir durum. Ayrıca 20 yıldır adına ödül verilen büyük usta Sadri Alışık’ı da bir kez daha rahmetle anıyorum" dedi.
Aksoy’un ’Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu’ ödülüne aday gösterilmesi ’Abim Geldi’ oyunundaki rol arkadaşları Volkan Severcan, Yeliz Şar, Melda Gür, Pelin Akil ve Seyhan Şaşko tarafından sevinçle karşılandı. Bekir Aksoy’un ödüle aday gösterilmesi değerlendiren Severcan, "Aliağa’da doğan ’Abim Geldi’ oyunumuzun Güneri Civaoğlu, Hıncal Uluç, Füsun Önal gibi birçok eleştirmenin övgüsüne mazhar olmasında, sahnelendiği her yerde tiyatro severlerden tam not almasında, kısacası oyunun yakaladığı başarı da hiç kuşkusuz Bekir Aksoy’un büyük payı var. Dolayısıyla başarılı performansıyla oyunumuza artı değer katan, Bekir Aksoy’un ödüle aday gösterilmeyi sonuna hak ettiğini düşünüyorum" diye konuştu.
Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri’nin takdim töreni 4 Mayıs 2015 Pazartesi günü saat 20.30 da MKM Attila İlhan Salonu’nda gerçekleştirilecek.