Çanakkale’de verilen bağımsızlık mücadelesindeki isimsiz kahramanların hikayelerini konu alan Çanakkale Yüzyıllık Mühür isimli televizyon dizisinin çekimleri, İzmir’in Aliağa ilçesinde başladı.
TRT ekranlarında Ağustos ayında yayına girmesi planlanan Çanakkale Yüzyıllık Mühür dizisinin çekimlerine Aliağa’da başlandı. Yapımcılığını Garibaldi filmin üstlendiği dizinin oyuncu kadrosunda; Yiğit Özşener, Kemal Uçar, Serkan Kuru, Nesrin Cevatzade, Ali Akdal gibi birbirinden ünlü oyuncuların yanı sıra Türk ve düşman askerlerini canlandıran yüzlerce figüran oyuncu bulunuyor. Senaryosu Miraç Kazancı, Korhan Günay ve Taylan Işıklar’ın kaleminden çıkan Çanakkale Yüzyıllık Mühür dizisinin yönetmen koltuğunda Mehmet Bahadır Er oturuyor.
SAVAŞ DÖNEMİNİ YANSITAN SET KURULDU
Dizinin çekimlerine ev sahipliği yapan Aliağa’da savaş dönemini yansıtan dev setler kurulurken, dizi için son derece titiz bir çalışma yürütülüyor. 20 bölüm tasarlanan dizinin çekimlerinin kasım ayına kadar sürmesi planlanıyor. Dizinin ilk çekimleri film setine dönüştürülen dev bir taş ocağında yapılıyor. Çanakkale savaşı döneminde İngiliz esir kampında her türlü işkence, eziyet, ağır hakaret ve aşağılamaya maruz kalan Osmanlı askerlerinin yaşadığı dramı anlatan ilk görüntüler, sıcak havaya rağmen aralıksız çekiliyor.
ALİAĞA HALKINDAN DESTEK
Aliağa halkının çekimlerine destek verdiği dizi için Aliağa’nın tarihi Osmanlı köyü Güzelhisar’da da bazı düzenleme yapıldı. Teknolojiden faydalanılan dizinin çekimlerinde gerçekçi sahneler, daha ekranla buluşmadan çekimleri sette izleyenleri bile savaş yıllarına geri götürüyor.
“1915 ÇANAKKALE’Yİ ANLATIYORUZ”
Çekim sırasında gazetecilere konuşan Proje Genel Koordinatörü Korhan Günay, “Çekimlerine başladığımız Çanakkale Yüzyıllık Mühür adlı dizide 1915 Çanakkale’yi anlatıyoruz. 20 bölümlük bir dizi olacak. 5’er bölümlük konseptler var. İlk 5 bölümümüzde Çanakkale’nin genç kahramanlarını işliyoruz. Amacımız Çanakkale’deki isimsiz genç şehitlerimizin hikayelerini ekrana yansıtmaktır. Çekimlerimizi Aliağa’da gerçekleştireceğiz, ancak kısmen İstanbul’da da çekimlerimiz olacak. Kısmetse ağustos ayında da TRT 1’de yayına başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.