Samsun’un Çarşamba ilçesinde "3. Kitap Fuarı” açıldı.
Çarşamba Belediyesi Ali Fuat Başgil Kültür Etkinlikleri kapsamında Vefa Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde “Çarşamba 3. Kitap Fuarı” düzenlendi. Fuarın açılış töreninde konuşma yapan Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, "2008 yılından itibaren rahmetli hemşehrimiz ilim adamı Ali Fuat Başgil’in ismini ön plana çıkarabilmek, yeni nesillere daha iyi tanıtabilmek, Ali Fuat Başgil’in fikirlerini, dünya görüşünü ortaya koyabilmek ve yaşatabilmek adına Ondokuz Mayıs Üniversitemizin destekleriyle başlayan daha sonrasında Çarşamba Sempozyumu olarak devam eden çalışmalar son 3 yıldır da Kitap Fuarı olarak devam ediyor. Bu sene de Kitap Fuarımıza 81 yazar ve yayınevi katılıyor” dedi.
Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, düzenlenen Kitap Fuarı’nın 3. olmasının kendileri için gurur kaynağı olduğunu ve geleneksel halde sürmesini dile getirerek, kitabın medeniyetler için en önemli unsur olduğunu söyledi.
Açılış öncesi son olarak söz alan Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, “Kitap, bize ikiyüzlülük göstermeyen gerçek yol göstericidir. Siz bir kitap aldığınız zaman biraz mürekkep, yarım kilo kağıt almıyorsunuz, eğer aldığınız kitap iyiyse bir yaşam, bir sevgi, yeri ve gökyüzünü alıyorsunuz. Onun size verdiği bilgilerden yararlanıyorsunuz. Gerçek iktidarın kitapta olduğunu gören hükümdarlar kitap yazmaya başladılar. Kalıcı bir eseri kitapla, eserle bırakabilirsiniz. Çarşamba’da eskiden asayiş olayları konuşuluyormuş, ancak şu anda Halk Kütüphanemizden aldığımız verilere göre Çarşamba Samsun’un ilçeleri arasında en çok kitap okuyan ilçe durumundadır” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Kitap Fuarı’nın açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesilerek fuar gezildi.
81 yazar ve yayınevinin katıldığı Çarşamba Kitap Fuarı 2-10 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak.