Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliğinde okurları ile buluşan şair Enis Batur, yazarın etiket kaygısına düşmemesi gerektiğini söyledi.
Enis Batur, geçen hafta Nazım Hikmet Kültürevi’nde açılan “Labirentini Ören Şair” sergisinin ardından bu defa da söyleşide okurları ile bir araya geldi. Belediye Kütüphane Müdürlüğü tarafından düzenlenen söyleşide, Batur, bazı yazarların taşıdığı kaygılara vurgu yaptı. Victor Hugo’nun şair olduğunu, ancak en önemli eserinin şiir olmadığını hatırlatan Batur, “İnsan neyi yazmak istiyorsa, masasının üstünde neler üşüşüyorsa, onlarla daha özgür biçimde ilişki kurmalı. Etiket kaygısı içine düşmemeli. Eğer ben düzgün bir şeyler yazdıysam ve yazdıklarımın 60 yıl sonraki insanlara hitap edebilecek özellikleri varsa okunmaya devam eder, yoksa da okunmaz” şeklinde konuştu.
Dünya yazarı olmak hedefiyle yola çıktığını ifade eden Batur, “Kendi mahallemin horozu olarak dolaşmanın bir anlamı yok. Ulusal ölçülere, sınırlara hapsolup iş yapmaya gönüllü olmadım. Bunun bir bedeli oldu tabiî ki. Eleştirilerden çekindikleri için yazdıklarını yayımlamama yolunu seçen birçok arkadaşım oldu. Toplumsal ortam hırpalayıcı bir yer” ifadelerini kullandı.