Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Ankara’da gerçekleştirdiği turnede sahnelediği “Gergedan” adlı oyunla seyircilerin büyük beğenisini kazandı.
Eugene Ionesco’nun yazdığı, Barış Erdenk’in yönettiği, Eskişehir Şehir Tiyatrolarının yeni sezon oyunu, Ankara Devlet Tiyatrosu Küçük Tiyatro Sahnesi’nde 17- 21 Mart tarihleri arasında 6 temsil sahneleyerek toplamda 2 bin 500’ün üzerinde Ankaralı tiyatro severler tarafından izlendi. Seyircilerin dolu dolu ve çok etkileyici bulduğu oyun Ankara’da olan ve Eskişehir oyunlarını büyük bir sabırsızlıkla bekleyen izleyicilerin bir kez daha gönlünü fethetmeyi başardı. Oyuna Şehir Tiyatrolarının davetlisi olarak katılan aralarında Atilla Sav, Ayşegül Yüksel, Filiz Elmas, Akif Yeşilkaya ve Mehmet Ege gibi tiyatro dünyasından yazar yönetmen ve eleştirmenlerin de olduğu davetliler, oyunun çok iyi yorumlanmış, rejisi ve oyunculuğu ile göz dolduran bir yapım olduğunu vurguladılar.
Ankara’da olan ve Eskişehir Şehir Tiyatrolarının oyunlarını yakından takip eden tiyatro severler, şehir tiyatrolarının Ankara’ya daha sık turne gerçekleştirmesini istediklerini, izleyemedikleri oyunları görmek için Eskişehir’e bile geldiklerini dile getirdiler.