Eskişehirli fotoğraf sanatçısı Battal Gazi Barlas, Eskişehir’den Belçika’ya giderek Belçika Türk Ocağında ilk kişisel sergisini açtı ve bu sergide ’’Yunus Emre’’yi fotoğraflarla tanıttı.
Türkçe’nin bayraktarı, gönüllerin sultanı ve tarihin en önemli şahsiyetlerinden olan Yunus Emre resimlerle Belçika’da Türk Ocağında açılan sergide davetlilere tanıtıldı. Gent Türk Ocağı ve Flaman Öz Dernekler Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği ve Türk Ocağı eski başkanlarından Recep Tuncer Sarı’nın katkılarıyla gerçekleşen Gent Türk Ocağı’ndaki ’Yunus Gibi’ adlı sergi, davetliler tarAfından büyük ilgi gördü. Serginin açılış ve takdimini yapan Gent Türk Ocağı Başkanı Recep Tuncer Sarı, Halk Ozanı Yunus Emre’yi Belçika’da tanıtmak için Eskişehir’deki fotoğraf sergisini erteleyip, önceliği Belçika’ya vermesinden dolayı Eskişehirli fotoğraf sanatçısı Battal Gazi Barlas’a ve sergiyi onurlandıran konuklara teşekkür’ etti.
Belçika’da Öz Dernekler Başkanı Ceylan Kara ise, Yunus Emre sergisi hakkında yaptığı açıklamada, ’’Avrupa Birliğinde 3 milyonu aşkın Türk kökenli vatandaşlarımız yaşamaktadır. Birinci kuşak olan babalarımız, dedelerimiz bundan 50 yıl önce Emirdağ’dan ve Eskişehir’den Belçika’ya ekmek parası kazanmak için geldiler’’ dedi.
Gent Üniversitesi Türkçe Bölüm Başkanı Dr. Johan Vandewalle, Flamanca olarak yaptığı konuşmasında, Türk halk şairi Yunus Emre’yi konuklara tanıtarak Yunus Emre’nin ilahilerini Türkçe okudu.
Emirdağlı halk ozanı Fakı Eder, sunduğu türkü dinletileri ile beğeni topladı. Etkinliğin sonunda, Yunus Emre temalı fotoğraf ve birer plaket takdimi ve resepsiyon ile program sona erdi.
(İHA-MET-Y)
.