Giresun Federasyonu çatısı altında buluşan 500 dernek ve vakfın bir araya gelerek organize ettiği Giresun Günleri her yıl olduğu gibi yine renkli görüntülere sahne olurken, siyaset ve iş dünyasından birçok kişiyi ağırladı.
Giresun Valiliği himayesinde Giresun Federasyonu tarafından Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde Giresun Günleri düzenlendi. 1 Mayıs’ta Eyüp meydanından mehteran eşliğinde fındık dağıtarak yapılan kortejle startı verilen Giresun Günleri binlerce hemşehri buluşurken, siyaset ve iş dünyası da yoğun ilgi gösterdi. Açılışın ilk günü Gümrük ve Ticaret Bakanı Nuretin Canikli ve Giresun’un damadı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu hemşehrilerini yalnız bırakmazken, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Çevre Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de Giresun Günleri’ne katıldı.
EN RENKLİ BAKANLAR CANİKLİ VE EROĞLU OLDU
Giresun Günlerine katılan bakanlar arasında Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, en fazla ilgi gösterilen bakanlar oldu.
Bakan Eroğlu, kepenek giyip kemençe çalarken, Bakan Nurettin Canikli ise davul zurna eşliğinde horon oynadı, ekmek içi helva dağıtıp kemençe becerisini ortaya koydu. Daha önce Giresun’da iki yıl görev yapan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de Giresun Günleri’ne katıldı. Vali Şahin, Giresun’dan ayrılmasına rağmen hâla hafızalarında ve kalbinde Giresun’un ayrı bir yeri olduğunu ifade etti.
KÜLTÜREL DEĞERLER ÖN PLANA ÇIKARTILDI
Etkinlik kapsamında İstanbul’da yaşayan gurbetçilerin memleket özlemini biraz olsun dindirebilmek için Feshane’nin ortasına Giresun köy evi bile inşa edilirken, Giresun fındığı, yöresel ev yemekleri, Görele dondurması ve daha birçok Giresun kültürüne ait öğe sunuldu. Etkinlik boyunca kemençe, davul zurna sürekli çalarak ziyaretçilere keyifli dakikalar yaşattı.