Giresun kültürünü tanıtma, gurbetteki Giresunlularla buluşturma ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla dokuz yıldan bu yana her yıl kapsamını genişleterek başarıyla sürdürülen Giresun Günleri, 30 Nisan,1-2-3 Mayıs günlerinde Feshane’de İstanbullulara kapılarını açıyor.

Giresun Günleri öncesinde gerçekleştirilen ve Giresun Günlerinin işaret fişeği olarak nitelendirilen Giresun Tanıtım Yürüyüşü,  Tünel –Taksim arasında bu sene 4. Görsel şölenine hazırlanıyor. Her ilçenin değişik bir tema ile katılacağı Taksim Yürüyüşünde ilçeler arası rekabet gittikçe hızlanmaya başladı. Daha önce yürüyen mutfak, keşkek kaynatma ve kemençe şov gibi birtakım etkinliklerle katılacağını bildiren ilçelerden sonra, Eynesil grubu da yürüyen çay bahçesinde çay toplayan kızları sembolize eden bir etkinlikle taksimde olacaklarını bildirdiler.

Yoğun bir tempoda sürdürülen hazırlıklar Giresun Günlerine davet ve tanıtım çalışmalarıyla devam ediyor. Bu kapsamda Giresun'a giden Federasyon Başkanı Hasan Turan; Giresun Valiliği başta olmak üzere resmi ve sivil bürokrasiyi, STK’ ları, iş çevrelerini ve vatandaşları davet etmek üzere tanıtım materyalleriyle birlikte çalışmalarını sürdürüyor.