Başkan Kasap,  Nesilden nesile aktarılabilecek, Medine Han’da bulunan yeni kuşaklara ilham verebilecek Rize İhtisas Kütüphanesini  akşam saatlerinde beraberinde Başkan Yardımcısı İsmet Sivrikaya ve Özel Kalem Müdürü Zekeriya Tüfekçi ile ziyaret etti. Kişisel çabaları ile oluşturduğu kütüphanesinin ziyaretçilerini, aynı zamanda Çınar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığını da yürüten  Araştırmacı Yazar Recep Koyuncu, karşıladı.


YEDİ BİN ESER…

Ziyarette Başkan Kasap, “Karmaşanın Bilimi Kaos” adlı kitabını İhtisas Kütüphanesine hediye etti.  7 bin kitap arşiviyle tek başına büyük bir arşiv oluşturan Koyuncu’yu tebrik eden Başkan Kasap, “Kitaplar ve Kütüphaneler büyük önem verilmesi gereken konulardır, Öğrenmeye ve bilgiye olan ilginin artmasını sağlar” diye konuştu.


BENZERİ OLMAYAN ESERLER…

Dernek Başkanı  Araştırmacı Yazar Koyuncu, misafirleri ile bir müddet sohbet ettikten sonra  Kütüphanesinde bulunan Rize İle ilgili basılı Kitap, Dergi, Fotoğraf, Osmanlıca ve Arapça El yazmalı eserleri tanıtarak, 1931 yılında Rize’de çıkan  İlk Gazeteyi  göstererek içeriği hakkında bilgiler verdi.


Çalışmalarından ötürü Araştırmacı Yazar Recep Koyuncu’yu tebrik eden Belediye Başkanı Kasap, ziyareti sırasında Kütüphane’nin defterine duygu ve düşüncelerini yazarak imzaladı.