Güneysu Kur'an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği (GÜNHAFDER) tarafından Dünya Hafızlar Haftası vesilesiyle Güneysu Merkez Camii'nde Kur'an Ziyafeti düzenlendi.

Kur’an Kerim Ziyafeti programına Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Diyanet Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Güneysu Müftüsü Abdulkerim Çelik, Günhafder Başkanı Mustekim Kaba, Sivil Toplum kuruluşu temsilcileri, misafir hocalar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sunuculuğunu Hızır Yığcı'nın yaptığı program Güneysu Kur'an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mustekim Kaba'nın konuşmasıyla devam etti. Kaba, konuşmasında; “Derneğimiz İnsanların en hayırlısı Kur'an'ı öğrenen ve öğretenlerinizdir.” düsturundan hareketle ilçemizdeki bir grup Kur’an sevdalısı tarafından Temmuz 2013’de Güneysu’da kuruldu. Kur’an ziyafetleri ile camilerimizi dolduran milletimizin Kur’an aşkından aldığımız ilhamla kurduğumuz bu dernek aracılığıyla hafızlık müessesesini yeniden canlandırmayı ve mevcut sorunların aşılmasında yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Derneğimiz "Kur'an'a hizmet şereftir." inancıyla ülkemizin ve İlimizin içinde bulunduğu manevi tahribatı önlemek için elini taşın altına koymaya hazır olan insanlarla faaliyetlerini İl genelinde sürdürmektedir." dedi.

Kaba, konuşmasına şöyle devam etti.Tarihte Kur’an’a hizmet eden nice millet ve devletler tarihin şeref levhalarına isimlerini altın harflerle yazdırmışlardır. Kur’anın özüne ve ruhuna sırtını dönen milletler ise asla huzurlu ve müreffeh olamamıştır.

Hafızlığın ilçemizde ve ilimizde hak ettiği mertebeye ulaşması için elimizden gelen bütün gayreti göstermekteyiz. Bütün hafız kardeşlerimizi çalışmalarımıza destek vermeye çağırıyoruz. Rabbim nefislerimizi ve nesillerimizi bir ömür boyu Kur’an hizmetinde daim ve kaim eylesin sözleriyle düzenlenen kuran ziyafeti programına teşrif eden ve destek veren tüm Kur’an sevdalılarına teşekkürlerini sundu.

Güneysu Müftüsü Abdulkerim Çelik ise, ev sahibi olarak yaptığı hoş geldin konuşmasının ardından sözlerine şöyle devam etti: "Kur’ân-ı Kerim’in Allah katından insanlığa sunulan en büyük lütuf ve aynı zamanda bir hidayet kaynağı olduğunu belirterek "İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkaran yüce ve kusursuz bir kaynak olan Kur’ân-ı Kerim, bütün kitapların ve ilimlerin ana menbaıdır. Kalpleri ürperten, çağlara meydan okuyan, bir benzeri asla olmayan Kur’ân’a duyulan ihtiyaç, her geçen gün hızla artmaktadır" şeklinde konuştu. Çelik ayrıca Kur’an eğitiminin önemine değinerek, toplumun bu konuda çok hassas olduğunu fakat Kur’anı’n sadece lafzına değil ahkâmına da bakmamız gerektiğini söyledi.

Daha sonra Kurra Hafız Selman Uzunlu, Kurra Hafız İbrahim Yaya, Kurra Hafız Fethullah Gökçe, Kurra Hafız Kemal Tosun ve Bilal-i Habeşi Yılmaz tarafından Kur’an ziyafeti verildi.

Hafızlarımızın eşsiz okuyuşları davetliler tarafından ilgiyle dinlendi.

Program, sakal-ı şerif ziyareti ve Güneysu Öğretmenevinde katılımcılara verilen plaket takdimiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ..