Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) kursiyerlerinin el emekleri görücüye çıktı.
‘BUSMEK 10. Genel Sergisi’ Merinos AKKM’de açıldı. Bu yıl onuncusu düzenlenen sergi ilgi gördü. Mehter Takımı ve Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun konseriyle başlayan serginin açılış törenine folklor gösterileri renk kattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSMEK’in Büyükşehir Belediyesi’nin önemli bir sosyal sorumluluk faaliyeti olduğunu ifade ederek, “Ömür boyu eğitim anlayışıyla Bursalıların pek çok alanda sanat ve mesleki eğitim ihtiyaçlarına cevap veren BUSMEK, endüstrileşmenin ihtiyacı olan kalifiye elemanları yetiştirerek ülke sanaiine katkıda bulunuyor. Kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarımız yaşatılırken, bireylerin iyi bir üretici, bilinçli bir tüketici olmalarını sağlıyor. Ayrıca kursiyerlerin kültürel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunan BUSMEK, şehir kültürünün gelişimine katkı da sağlıyor” dedi.
BUSMEK kapsamında, 2006’dan bu yana ücretsiz sanat ve meslek eğitim kursları verildiğini hatırlatan Başkan Altepe, ilk yılında yalnızca 5 kurs merkeziyle yola çıkan BUSMEK’ten, 2014-2015 eğitim dönemi itibariyle şimdiye kadar eğitim alan kursiyer sayısının 140 bini aştığını belirtti. Her geçen gün BUSMEK’e ilginin arttığını anlatan Başkan Altepe, “Halen Bursa’nın 12 ilçesinde faaliyet gösteren, 24 ayrı mekanda, 156 branşta 19 ana dalda eğitimler veren BUSMEK, bugün bir ‘halk üniversitesi’ konumundadır ve yılda yaklaşık 20 bin kursiyerimiz eğitimlerimizden faydalanmaktadır” diye konuştu.
Başkan Altepe, BUSMEK ile hem yeni girişimcilerin kazandırıldığını, hem de iş dünyasının vasıflı iş gücü ihtiyacına cevap vererek şehir ve ülke ekonomisine katkıda bulunduğunu ifade etti. Başkan Altepe, bu sayede 158 kişinin eğitim aldıkları ilgili alanlarda işe yerleştiğini ve 78 kişinin de KOSGEB destekli ‘uygulamalı girişimcilik’ eğitimi alarak kendi iş yerini açtığını vurguladı.
Kurs merkezi sayısının her gün arttığını dile getiren Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak Bursalılara daha kaliteli eğitim imkanı sunmak için bir yandan BUSMEK’in eski kurs merkezlerini yenilerken, bir yandan da ilçelerde açılan yeni kurs merkezleriyle eğitim ağını her geçen gün genişletiyoruz. Bu yıl eğitim alanlarına Mustafakemalpaşa, Orhangazi, Orhaneli ve Moda Evi’ni de dahil eden BUSMEK’i gelecek yıl İznik, Yenişehir ve Karacabey’e ulaştıracağız” şeklinde konuştu.
HİNDİSTAN’DAN BURSA’YA ‘EBRU’ YOLCULUĞU
Hindistan’dan gelen ve 6 yıldır Bursa’da yaşayan Snehalata Bentur, 1 yıldır BUSMEK’te ebru eğitimi aldığını söyleyerek, eğitiminin ardından ebru sanatının inceliklerini kendi ülkesinde tanıtacağını anlattı. Bentur, BUSMEK’te aldığı eğitimle ufkunun daha da açıldığını ifade ederek Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Başkan Altepe, BUSMEK’te eğitim alarak, kazandıkları bilgi ve deneyimi iş yaşamına aktaran ve kariyer yapan kursiyerlere sertifikalarını verdi.
Türk Pop Müziği’nin güçlü sesi Yusuf Güney’in konseriyle renklenen programda, BUSMEK kursiyerlerinin el emeği göz nuruyla hazırladıkları sergi izlenime sunuldu. Başkan Altepe, protokol üyeleriyle birlikte serginin açılış kurdelesini kestikten sonra eserleri tek tek inceledi. Törene ilçelerin belediye başkanları, milletvekili adayları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, kursiyerler ve aileleri de katıldı.
BUSMEK 10. Genel Sergisi, 21 Mayıs Perşembe gününe kadar görülebilir.