Usta şair Nazım Hikmet Ran, ölümün 52. yıl dönümünde İzmir’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı. Ünlü şair için Konak, Karşıyaka ve Çiğli düzenlenen etkinlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
3 Haziran 1963 sabahı Moskova’da hayatını kaybeden usta şair Nazım Hikmet Ran, ölümün 52. yıl dönümünde İzmir’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı. Konak’taki anma etkinliğinin adresi, ünlü şairin adının verildiği Güzelyalı Kültür Merkezi Nazım Hikmet Sahnesiydi. Nazım Hikmet’in “Taranta Babu’ya Mektuplar” eserinin sahneye uyarlayan Özgür Tiyatro’nun “Aşkın Vatanı Yoktur” isimli oyunu, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Oyunun hem yönetmeni hem de tek oyuncusu olan Özgür Başkaya, son derece başarılı performansıyla dikkat çekti.
ÇİĞLİ’DE NAZIM HİKMET BULUŞMASI
Nazım Hikmet’i anmak için belediye tören alanında buluşan Çiğli ilçesindeki vatandaşlar ise usta şairi, şiirlerle yad etti. Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen “Nazım Hikmet Buluşması”na Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan eşi Ergül Arslan ile birlikte katılırken, şair Dedocan sunumuyla katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Gecede, Muhteşem Yüzyıl dizisindeki “Şeker Ağa” rolüyle tanınan kuran Yüksel Ünal’ın yanı sıra, Hakan Cem, Ümit Yaşar Işıkhan, Ayşenur Ökten İzgin, Seval Arslan, balerin Neslihan Mert Kılıç da sahne aldı.
Usta şairin şiirler ve dans gösterisi ile anıldığı gecenin finalinde, sanatçı Cem Çelebi Nazım Hikmet’in şiirlerinden bestelenmiş şarkı ve türküleri seslendirdi.
KARŞIYAKA’DA DUYGUSAL ANLAR
Nazım Hikmet Ran, ölümünün 52. yıl dönümünde Karşıyaka’da da sanat dolu bir geceyle anıldı. Ünlü sanatçı Altan Gördüm, şair Namık Kuyumcu ve müzisyen Haluk Çetin, salonu dolduran onlarca vatandaşa duygu dolu anlar yaşattı.
Şairin en güzel eserlerinin seslendirildiği gecede bazı katılımcılarda zaman zaman gözyaşlarına hakim olmadı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yaptığı konuşmada, "Nazım Hikmet vatanseverliği ile, aşklarıyla, umutsuzluğa umut olan bir dünya şairidir. ‘Haziran’da ölmek zor’ demiştir ve gerçekten de Haziran ayında Nazım’la birlikte onlarca aydınımızı ve gencimizi kaybetmiş olmanın üzüntüsü içimizde yaradır" dedi.