Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gençlere yönelik düzenlenen “Kadrajımda Ayet Var” konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserlerin sergisi Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı’nda açıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 15-25 yaş arası gençlere yönelik düzenlenen “Kadrajımda Ayet Var” konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserlerin sergisi Ankara YHT Gar’da açıldı. Serginin açılışı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ve beraberindeki heyet tarafından yapıldı. Yarışmanın amacının gençlerin Kur’an-ı Kerim’den haberdar olma özelliğini biraz daha artırmak olduğunu belirten Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Gençler ayetlerden hareket ederek tabiat olaylarını gözlemliyor ve ayetlerde geçen tabiat olaylarının fotoğrafını çekiyor ve altına ayeti yazıyor. Bu, Kur’an-ı Kerim’in mucizevi özelliklerinden birisidir. Yasin Suresi’nde bunun bir örneği vardır, ‘Güneş kendisi için tayin edilmiş olan belirli bir yörüngeye doğru akmaktadır. Bu Allah’ın koyduğu bir ölçüdür.’ Yasin Suresi’nde Güneş’in hareketlerinden bahsediliyor. Kur’an kursu öğrencilerimiz Güneş’le ilgili hareketleri takip ediyor, sabahın tam doğuşu esnasında ufuktan Güneş yükselirken onun öyle güzel bir fotoğrafını çekiyor ya da günbatımında bir fotoğrafını çekiyor ve altına da söylediğim ayeti yazıyor” ifadelerini kullandı.

“Sanatkarlık rabbimizin kulları üzerindeki bir lütfudur”

İslam dininde de sanatın çok önemli bir husus olduğunu kaydeden Erbaş, “İslam’da sanat çok önemli. ‘Cenab-ı Hak’ en büyük sami. Yüce rabbimizin en büyük sami olduğunun yani en büyük sanatkar olduğunu, kainatı ve kainatın içindekileri nasıl yarattığını ve her bir Esmaü’l Hüsna’sı rabbimizin onun bir yüceliğini ortaya koyuyor. Rabbimiz her bir esmasını kullarında da yaratıyor. Sanatkarlık rabbimizin kulları üzerindeki bir lütfudur. Kimine güzel ses verir, kimine fotoğraf çekme becerisi verir” ifadelerini kullandı.

İstanbul Esenler Hacı Ahmet Akar Camii Kur’an Kursu’ndan Safiye Büşra Toraman, "Yeryüzünde kımıldayan hiçbir canlı yoktur ki rızkı Allah’ın üzerine olmasın. Allah onların halen bulunduğu yeri de, emanet olarak konulacağı yeri de bilir. Hepsi apaçık kitapta vardır" mealindeki Hud Suresi 6. ayetle ilişkilendirdiği fotoğrafı ile birinci oldu. Kayseri Kocasinan Emine Koyuncu Kur’an Kursu’ndan Seda Nur Yılmaz, "Ve Rabbin bal arısına şöyle ilham etti: Dağlardan, ağaçlardan ve insanların kurdukları çardaklardan kendine yuvalar edin. Sonra her türlü besleyici ürünlerden ye!" mealindeki Nahl Suresi 68 ve 69. ayet-i kerimelerle ilişkilendirdiği fotoğrafı ile ikinci oldu. Konya Selçuklu Mimar Sinan Kur’an Kursu’ndan Hafize Nur Kayhan ise, "İnsan ancak çabasının sonucunu elde eder" mealindeki Necm Suresi 39. ayetle ilişkilendirdiği fotoğrafıyla üçüncülüğü elde etti.