Karacabey Türkiye’nin dört bir yanından fotoğrafçı akınına uğrayacak.
Karacabey Belediyesi ile Trakus.org işbirliği çerçevesinde ilçe sınırları içerisinde gerçekleştirilecek “Trakuş 2015 Bahar Kampı”, Türkiye’nin dört bir yanında kuş fotoğrafçıları, gözlemcileri ve doğa bilimcilerini ağırlayacak. Geçen yıl Osmaniye’de yapılan ve her sene Türkiye’nin önemli türlerini içerisinde barındıran doğal alanlarında gerçekleştirilen “Trakuş Kampı” bu faaliyet ile üyelerine yeni habitatları tanıtma, değerlendirme imkanı sunuyor. Karacabey Belediyesi’nin girişimleri sonucu 2015 kampı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle Karacabey longozunda gerçekleştirilecek.
Kampın ilk ayağı “Türkiye’nin Tüm Kuşları Fotoğraf Sergisi ile başlayacak. Kent Meydanı Kültür Evi’nde açılacak. 4 gün açık kalacak sergi, Türkiye’deki 482 kuş türünü fotoğraflarla anlatacak. 14 Mayıs-20 Mayıs tarihlerinde açık kalacak serginin yoğun ilgi görmesi beklenirken sergi açılışının 14 Mayıs 2015 Perşembe saat 13.00’de gerçekleşeceği duyuruldu.
Ayın 15’inden itibaren ise Karacabey longozunda belirlenen kamp alanı Türkiye’nin farklı bölgelerinden kuş gözlemcileri, kuş bilimcileri, kuş fotoğrafçıları, eğitmenler, belgesel yapımcıları ve doğa fotoğrafçılarını ağırlayacak. 4 gün boyunca Trakuş üyeleri Karacabey’in Longoz Ormanları başta olmak üzere tüm önemli noktalarında, belirlenen parkurlarda tür keşfine çıkacak.
Program dâhilinde yine Karacabey sınırları içerisinde Trakuş üyelerinin gerçekleştireceği tür yarışması düzenlenecek. Bu sayede ilçe sınırları içerisinde yaşayan en has kuş türünün tespit edilmesi planlanıyor.
KARACABEYLİ MİNİKLER DE KAMPTA
Program dahilinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştirilen “Hayatımızdaki Kuşlar” konulu resim yarışması ise ilçedeki tüm 1., 2. ve 3. sınıflar arasında organize edildi. Yarışmada ilk 10’a giren toplam 30 öğrenci kamp alanında düzenlenecek ödül törenine katılarak kuş gözlemciliği ile ilgili çeşitli ödülleri usta fotoğrafçı ve gözlemcilerin elinde alacak.
Kamp alanında gerçekleşecek ödül törenin ardından ise alanda bulunan eğitmenler kuş gözlemciliğinin püf noktalarını alana gelen öğrencilere aktaracak. Öğrenciler doğanın temiz kalması, kirletilmemesi için uygulamalı eğitimlerden geçecek.
3. gün protokol ile buluşacak Trakuş üyeleri, hep birlikte Karacabey longozunda yenecek akşam yemeğinin ardından longoz ormanları ve Karacabey’in kuş ve yaban hayatındaki yeri, fotoğrafçı ve doğa bilimcilerin longoz hakkındaki intibalarını anlatacak.