Prof. Dr. Hüseyin Gündüz’ün kırk yıllık sanat yolculuğunun birikimi olan ilk kişisel hüsn-i hat sergisi, ’Harflerin Ötesinde’ ismiyle Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde sanatseverlerle buluştu.
Zeytinburnu Belediyesi, Prof. Dr. Hüseyin Gündüz’ün 40 yıllık sanat yolculuğunu gözler önüne seren ilk kişisel hüsn-i hat sergisini, ’Harflerin Ötesi’ adlı sergiyle sanatseverlerle buluşturdu. Özgün hat sanatı sergisine vatandaşlar ilk günden yoğun ilgi gösterdi. Serginin açılışına katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, açılış sonrası sergiyi gezerek, Prof. Dr. Hüseyin Gündüz’den eserler hakkında bilgi aldı.
“MUHTEŞEM VE ÖZGÜN BİR SERGİ”
Özel sergiye ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Murat Aydın, “Sergi muhteşem artı özgün, bunu ifade etmeliyim. Hat benim ilgilendiğim bir alan. Hüseyin Gündüz hocamıza teşekkür ediyoruz. 40 yıllık emeğin ve ömrün hasılası olan güzel eserleri Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergiliyor. Açılıştan sonra eserlere de baktık, gerçekten çok farklı. Örneğin burada ilk defa bir hilye-i şerife gördüm, farklı formda hazırlanmış. Bu ilk defa gördüğüm bir tarzdı. Böyle özgün eserler var. Hüseyin hocamızın emeğine sağlık” ifadelerini kullandı.
“SERGİLERİMİN DEVAMI OLACAK”
Sergi açmanın arkadaşlarının fikri olduğunu belirten Hüseyin Gündüz ise “40 seneyi aşkın süre içerisinde çok eser birikti. Bu sergi bir başlangıç, aynı zamanda benim için de bir heyecan oldu. İnşallah bundan sonraki dönemlerde de ikinci, üçüncü sergilerim de olacak” diye konuştu.
Sergi, 13 Mayıs-10 Haziran tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.