Nilüfer Belediyesi, şair ve deneme yazarı Enis Batur’u, ‘Labirentini Ören Şair’ adlı sergide okurlarıyla buluşturdu.
Yazarın fotoğrafları, mektupları, el yazıları, kitapları ve kişisel eşyalarının yer aldığı ‘Enis Batur: Labirentini Ören Şair’ adlı sergi Nazım Hikmet Kültürevi’nde açıldı. Sergi açılışına Enis Batur ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Şairin bağımsız mısralardan oluşan ve sınırları zorlayan çerçevesiz şiirine bir gönderme olarak labirent formunda hazırlanan serginin açılış konuşmasını yapan Bozbey, edebiyatın önemli isimlerini Nilüfer’de ağırlamaktan onur duyduklarını söyledi. Bozbey, “Türkiye’de ilk kez Bursa’da açılan bu serginin Nilüfer’de kültür ve sanata bakış açımız hakkında önemli bir ip ucu verdiğini düşünüyorum. Bir ay boyunca açık kalacak olan serginin büyük ilgi göreceğine inanıyorum. Nilüfer Belediyesi olarak politikamız, böyle özel buluşmalarla kültür ve sanatın çıtasını hep üst seviyelere çıkarmak yönünde. Türkiye’de bir ilk olan Nilüfer Şiir Kütüphanesi’nin üçüncü yaşını kutlayacağımız da düşünülürse, bu çatı altında sizi görmenin, şiirinizi hissetmenin bizlere nasıl duygular yaşatacağını tahmin edebilirsiniz” şeklinde konuştu.
Serginin kendisini heyecanlandırdığını söyleyen Enis Batur da yurtdışında gezip gördüğü yazar, şairlere yönelik sergilerden daha zengin bir serginin ortaya çıktığını belirtti. Batur, “Görüyorum ki Nilüfer Belediyesi, İstanbulluların onca imkana rağmen başarmakta güçlük çektiği atılımları gerçekleştiriyor. Sergiyi gerçekten bana bir sürpriz olarak gezdim. Yurtdışına çok çıkan birisiyim ve pek çok yazar sergisi izleme imkanı buldum. İnanın ki bu ayarda bir yazar sergisine denk gelmedim. Tasarımıyla, yaklaşımıyla, çağdaşlığıyla örnek bir sergi hazırlayan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diyerek duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Enis Batur, Şiir Kütüphanesi’ni de gezdi ve kendi eşyaları ve kitaplarıyla kütüphaneye katkıda bulunmak istediğini belirtti. “Enis Batur: Labirentini ören şair” sergisi 26 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek. Sergisi bir ay boyunca açık kalacak olan Enis Batur 2 Nisan’da da Nazım Hikmet Kültürevi Sahnesi’nde okurlarıyla söyleşide bir araya gelecek.