Mavi Yeşil, Eylül-Ekim 2016 tarihli 101.sayısı ile okurlarıyla buluştu. Sanat ve edebiyatın gündem dışı kaldığı bu günlerde Mavi Yeşil dergisi, okurlarına edebiyatın izinde yeni dünyalar açmaya ısrarla devam ediyor. Yaz sıcağında yayımlanan zengin içerikli 100. sayısı okurlarının beğenisini kazanmıştı, güz serinliğinde çıkan 101.sayı küçük İskender şiiriyle açılıyor.
 
Özkan Satılmış, Özlem Tezcan Dertsiz, Tunay Özer, Muharrem Sönmez, Zeliha Büşra Cenkçi, Hasan Ildız ve Leyla Çağlı, bu sayının diğer şairleri. Derginin şiir editörü Özkan Satılmış, “eskimemiş sayfalar” nostaljisini sürdürüyor.
 
Ömer Azder, Ülkü Tatar ve Ahmet Türkan, bu sayının öykücüleri. Melih Elhan, Cemal Süreya’nın ilk kez 1991’de kitaplaşan Günler kitabındaki iki ismi tanıtmaya çalışıyor okura. Ahmet Say, halk müziği konusunda, Samet Karaçul, bir subayın günlüğü hakkında yazdı.
 
Ertan Alp, bu derginin coğrafyasından yetişen Şeref Bilsel’in bu coğrafyanın dili ile ilgili bir derlemesini tanıttı. Okuru, şairlerin dünyasında gezdirmeyi sürdüren Hayrettin Orhanoğlu, bu kez Birhan Keskin şiirini yazdı. Hasan Öztürk, roman eksenli yazılarına Sessizlik ve Gürültü ile devam ediyor.
 
Yeşil Mavi’nin 100.sayısını, dergideki bir yazının başlığıyla tanıtan Metin Celal İki sayıdır yeni ve sevimli kapak okurların bir hayli beğenisini kazandı;
 
101.sayının içindekiler:
bütün ömür - küçük İskender - 2
Sessizlik ve Gürültü Arasında Yazarın Kaderi - Hasan Öztürk - 3
Bir Volkana Bedel Her Kıvılcım - Özkan Satılmış - 9
Halk Müziğimiz Üstüne - Ahmet Say - 10
Kırklandım - Özlem Tezcan Dertsiz - 12
Zamansız Aşka B’akışın Şairi: Birhan Keskin - Hayrettin Orhanoğlu - 13
Beklemek - Tunay Özer - 15
Yövmiye Ömrümün Tarihçe Defteri - Samet Karaçul - 16
tahtakurdu - muharrem sönmez - 19
“Yağmurlar Ülkesinde Çocuk Olmak” Üzerine - Ertan Alp - 20
Arabalar - Zeliha Büşra Cenkci - 24
Serpin ile Nuri Sadece Günler’de mi Yaşadılar - Melih Elhan - 25
Yoksuluz - Hasan Ildız - 26
Bir Yaşam Müptelasının Son Sözleri - Ahmet Türkan - 27
Darağacı Olsan, Sen Kimi Seçerdin - Leyla Çağlı - 28
Mutluluk Yemini - Ülkü Tatar - 29
Bir Çift Göz - Ömer Azder - 30
Eskimemiş Sayfalar - Hazırlayan: Özkan Satılmış - 32