Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tiyatro Topluluğu (OMÜTİT) ’21.Ulusal Tiyatro Festivali’ başladı.
OMÜTİT 21.Ulusal Tiyatro Festivali 20-30 Nisan 2015 tarihleri arasında Güzel Sanatlar Kampüsü OMÜ Sahnesi’nde yapılacak. Festival kapsamında Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen tiyatro toplulukları oyunlarını sergileyecekler.
Festival OMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Ersin Erge’nin açılış konuşması ile başladı. Erge, "Tiyatro bir okuldur. Bu okulda iyilerin iyiliklerini, kötülerin kötülüklerini en önemlisi çağımızın ne olup ne olmadığını görüyoruz, öğreniyoruz. Atatürk’ün dediği gibi ‘Tiyatro bir memleketin kültür seviyesinin aynasıdır.’ Bu aynada 1987 yılından bu yana OMÜ Tiyatro Topluluğu 86 tiyatro eserini sahneledi. Bu tiyatro oyunlarına çocuk oyunlarımız da dahildir. Bu çocuk oyunlarımız hiç tiyatro görmemiş köy ilkoğretim okullarında sahnelenmiştir. OMÜ Tiyatro Topluluğu Öncelikle üniversite içinde; daha sonra ‘Karadeniz Tiyatro Festivali’ni ve isim babası olmaktan onur duyduğum Ulusal Tiyatro Festivali’nin bu yıl 21.sini gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizin ders dışı zamanlarını değerlendirme amacına yönelik sanatsal, kültürel, sportif, bilimsel ve teknolojik aktivitelerde imkan verildikçe her geçen yıl başarılı olduklarını görüyoruz. Öğrencilerimiz tiyatronun öğretirken eğlendiren eğlendirirken öğreten yanını bildikçe, mezun olduktan sonrada gittikleri il, ilçe ve köylerde tiyatro ışığı ile topluma yararlı oluyorlar” dedi.
Tiyatronun bir aşk olduğunu belirten konuk Remzi Çelik, tiyatroya nasıl başladığını ve tiyatronun nasıl bir aşk olduğunu ifade ederek festivalin keyifli geçmesini dilediğini belirtti.