Başvuruları 19 Ağustostan itibaren Rize Belediyesine yapılan ve Ulusal çapta katılım sağlanan Fotomaraton ( fotoğraf yarışması )kapsamında teslim edilen fotoğraflar 28 Ağustos 2016 tarihinde her biri fotoğraf camiasında tanınmış jüri üyelerince değerlendirilmeye alındı.

Bu değerlendirme sonucunda, dereceye giren ilk 3 fotoğraf, 1 adet Jüri Özel Ödülü alan fotoğraf, 3 adet mansiyona layık görülen fotoğraf ve 26 adet sergileme alan fotoğrafın eser sahiplerinin isimleri ve eserleri şu şekilde sıralandı;
Dereceye giren il üç fotoğrafta 1. Hülya Öztürk isimli yarışmacının çekmiş olduğu “Yayla Evi” fotoğrafı, 2. Murat Topal’ın çekmiş olduğu Şimşek çakarken yakalanan Rize fotoğrafı, 3. Mehmet Aslan’ın çekmiş olduğu “Yayla” fotoğrafı oldu.

Düzenlenen yarışmada Jüri özel ödülüne Sonay Satır’ın çekmiş olduğu “Kaybolmayan Değerler” isimli fotoğraf laik görülürken, Murat Topal, Tayfun Çiftçi, Ali Mermertaş’ın çekmiş olduğu 3 ayrı fotoğraf ise mansiyon alan fotoğraf olarak değerlendirildi.

Fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilenen fotoğrafların ödül töreni ve sergi tarihi ilerleyen günlerde www.rize.bel.tr adresinden duyurulacak.
Yarışmada 26 fotoğraf ise sergileme alan fotoğrafı olarak belirlendi. Belirlenen isimlistesi ve fotoğraflar.