İstanbul'da, Rize Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın düzenlediği geceye, Başkent Üniversitesi kurucusu Prof. Mehmet Haberal ve Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal ile Eski Devlet Bakanı Nevzat Ercan da katıldı. Prof. Dr. Mehmet Haberal konuşmasında, "Bu ülke artık bilim ihraç ediyor. Hepimizin birinci görevi bu ülkeyi yüceltmektir" dedi... Vakfın Başkanı Orhan Keçeli de, Prof. Haberal'a, vakfa katkıları nedeniyle teşekkür etti.

Rize Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nın düzenlendiği geceye, Prof.Dr.Mehmet Haberal, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ali Haberal, Eski Devlet ve Orman Bakanı Nevzat Ercan, Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç ile gazeteci-yazar Tufan Türenç'in de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın seslendirilmesinin ardından başlayan gecede, Rize'nin muhteşem doğasının yer aldığı tanıtım filmi izlendi. Barkovizyonda Rize Vakfı'nın eğitim destekçilerinden Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın ismi göründüğünde salondan alkış sesleri yükseldi.

Vakfın Başkanı Orhan Keçeli, konuşmasına Prof.Mehmet Haberal, Prof. Dr. Ali Haberal ve Eski Bakan Nevzat Ercan'a teşekkür ederek başladı. Keçeli: “Hocaların hocası Haberal önce 5 dakika İçin dedi, sonra 1 saate çıkardı. Hocamıza teşekkür ediyoruz. Buraya onu getiren iki şey birincisi Rizeli olması diğeri de bizim ona saygımız var. Nevzat Ercan kol kola siyaset yaptığımız arkadaşımızdır. Böyle dost olduğumuz için kendimizi şanslı sayıyorum. Sayın Prof. Dr. Ali Haberal, Allah razı olsun.”

Prof. Dr. Mehmet Haberal ise konuşmasında; "Hepimizin birinci görevi bu ülkeyi yüceltmektir" dedi.Haberal: “Ziya amcaya teşekkür ediyorum. İyi ki o, vakfı kurdu. Eğer o vakıf olmasa hepimiz burada olamazdık. Bunlar aynı zamanda sosyal kongredir. İnsanlar bunun için bir araya geliyorlar. Biz hareket halindeyiz. Karaciğer, kalp, böbrek nakli. Ben Hemşin yaylalarından, Fırtına deresinden geliyorum. Zil Kale turistlerin akın ettiği yer şimdi. Fırtına deresini hatırladım. Ne mutlu ki ülkemiz var. Bu ülkeyi kuran Atatürk ve aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Hepimizin birinci görevi bu ülkeyi yüceltmek.  Ben odun ateşinde çalışan Mehmet Haberal’ım. Şu an lazer kullanıyorum. Nereden nereye geldik. Atatürk 29 Ekim 1923'te cumhurbaşkanı seçiliyor. Bu ülke kiremitti bile ithal ediyor diyor. Süleyman bey bana diyor ki, bu ülke iğneyi bile ithal ediyor.. Şimdi bu ülke bilim ihraç ediyor.”

Gecede bir konuşma yapan Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu: “Bize bu mükemmel şehri bırakan, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve şanlı gazilerimizi anıyoruz. Hepsinin ruhları şad olsun. Şehitlerimiz var içimiz acılı. Hiçbir örgüt ve düşmanlar bu topraklardan bir karış toprak alamaz. Hepimiz birlik içinde olmalıyız.” Dedi.
Gecede Selçuk Balcı en güzel şarkılarını Rizeliler için söyledi.