Şef Bayram Ali Kadıoğlu yönetiminde; bağlama, kemençe, gitar, basgitar, tulum klavye, kabak kemane, armonica ve ritim çalgılarının eşliğinde yaklaşık iki saat süren konserde birbirinden güzel 21 eser solo ve koro olarak seslendirildi.

Rize’mizin renkleri olan yeşil ve mavi kostümleriyle sahne alan Türk Halk Müziği Korosunun konserine; Vali Kemal Çeber, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcıları Ömer Faruk Duman, Sedat Sezik, Kübra Baka Kılıç, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, eşleri ile birlikte dinlediği konseri, kamu çalışanları ve çok sayıda vatandaş beğeni ile takip etti.

Dinleyicilerin unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşadığı gecede Tük halk müziğinin nadide eserlerinden; Dursun Kaptan, Armudun Dalı Uzun, Değmen Benim Gamlı Yaslı Gönlüme, Kızıl Ağaç Yaprağı, Ben Denizde Bir Gemi, Tövbe Olsun Daha Gitmem Pazara, Sabahın Seherinde Ötüyor Kuşlar, Hasan Geliyi Hasan, Ela Ela Leose, Acem Kızı, Ak Duman Kara Duman, Ağlama Beni Ana, Ben Giderum Batum'a, Yunuslar Dizi Dizi, Kiremite Su Düştü, Kerez Çiçek Açayi, Yar Gider Arabalan, Bugün Ayın Işığı, Püsküllüdür Püsküllü ve Tabancamun Sapini seslendirildi.

Konser dinleyiciler tarafından tam not alırken, bu güzel gecede emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Vali Kemal Çeber, kulakların pasının silindiği bir geceyi yaşadıklarını belirterek, “Hep beraber keyifle müzik dinlediğimiz bir akşamı yaşadık. Rize Valiliği olarak sadece yatırımları ve projelerimizi takip etmiyoruz.

Aynı zamanda sanatın, sporun ve sosyal faaliyetlerinde peşinden koşuyoruz. Bu tür faaliyetleri çok önemsemekteyiz. Burada dinlediğimiz birbirinden güzel eserler aslında özümüzü yansıtan hayatımızın bir parçadır.

Saz ve söz olmayan bir Türkiye düşünebilir misiniz?  Ya da kemençe ve tulum olmayan bir Rize düşünebilir misiniz? Horonsuz Rize olur mu? Olmaz.

Bir şeyler eksik olur. Türküler bizim özümüzüdür. Kültürümüzün, acılarımızın mutluluklarımızın ve yaşanmışlıklarımızın yansımasıdır. Dinlerken bizi alır götürür. Ben büyük bir zevkle türkülerimizi dinliyorum.

Sizinde öyle dinlediğinizi düşünüyorum. Bu güzel gecenin hazırlamansın da emeği olan, zamanlarından fedakârlık ederek hazırlanan kıymetli arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.