Bilge AVCI/TRABZON,()-TRABZON'da Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından 7'incisi düzenlenen 'Uluslararası Öğrenci Buluşması'nda sahne alan Orta Doğu, Asya ve Kafkas ülkelerinin kentteki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin gösterisi beğeni topladı. 

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) öncülüğünde, Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) ve Trabzon Üniversitesi'nde öğrenim gören Orta Doğu, Asya ve Kafkas ülkelerinin öğrencilerinin yer aldığı 'Uluslararası Öğrenci Buluşması' etkinliği, Atatürk Alanı'nda düzenlendi. Etkinliğe katılan Moğolistan, Filistin, Endonezya, Ruanda ve Afrika'lı pek çok üniversite öğrencisi, alanda kurulan stantlarda kendi kültürlerine ait kıyafet ve hediyelik eşyaları tanıttı, ülkeleri hakkında bilgiler verdi. Etkinlik kapsamında yabancı öğrenciler, kendi ülkelerine ait yöresel kıyafetler giyinip, alana gelen ziyaretçileri karşılamaları ise dikkat çekti. Türk öğrenciler de, etkinliğe katılıp, arkadaşlarına destek verdi. Ülkelerinin tanıtımının yanı sıra, coğrafyalarındaki yemek kültürünü de katılımcılarla paylaşan öğrenci topluluğu, alana kurulan platformda sahne alıp, hem kendi dillerindeki şarkıları, hem de Türkçe şarkıları söyledi. Sahnedeki performanslarıyla alanı dolduran kalabalığın beğenisini kazanan grup, şiir dinletisi de sundu. 

Trabzon Üniversitesi'nde İlahiyat Bölümü'nde öğrenimi süren Makedonyalı Faysal Kamberi, etkinliğin amacının, kentte öğrenim gören yabancı öğrencilerin, gelenek ve kültürlerini, Karadeniz halkına tanıtmaya çalışmak olduğunu söyleyerek, destekleri ve ilgilerinden ötürü Trabzonlulara teşekkür etti.