Ulusal Çay Konseyi tarafından ÇAYKUR’un sponsorluğunda düzenlenen ve yaklaşık 4500 fotoğrafın yarıştığı ‘’Türkiye Çay İçiyor’’ temalı fotoğraf yarışmasının ödül töreni ve sergi açılışı İsmail Kahraman Kültür Merkezinde geniş bir katılımla yapıldı.

Ulusal Çay Konseyi Başkanı ve ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat SÜTLÜOĞLU’nun ev sahipliğinde düzenlenen programa; Rize Vali Yardımcısı Mehmet ÖZER, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan YAĞIZ,  Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin KARAMAN, Rize İl Emniyet Müdürü Adem ÇAKICI, ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcısı Dr. Turgay TURNA,  ÇAYKUR Daire Başkanları, Rize İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şafak Bulut, Rize İl Müftüsü Yusuf DOĞAN, Rize İl Defterdarı Nurettin DİRİCAN, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat PALİÇ, Rize Şoförler Odası Başkanı Muzaffer TURAN, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Koop. Başkanı Güven AKSOY, TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdul Baki FİL ile fotoğrafa ve fotoğrafçılığa ilgisi olan pek çok vatandaş katıldı.

       Yapılan yarışma ve fotoğrafların değerlendirilmesi ile ilgili bilgi veren Organizasyon Jürisi Emin Kanbur ; “2014 Aralık ayında projelendirilen ve yürürlüğe konulan ‘Türkiye Çay İçiyor’ temalı fotoğraf yarışmasına jüri üyesi olarak katıldık. 2015 Şubat ayında Ulusal Çay Konseyine ÇAYKUR’a yakışır olsun diye prestijli bir jüri oluşturduk. 15 Mayıs’a kadar yaklaşık 4500 fotoğraf Türkiye’nin her bölgesinden yarışmaya katıldı. Türkiye gerçekten aşkla, sevgiyle, sıcaklıkla, muhabbetle çay içiyor. Bunları, bu 4500 fotoğrafta hissettik. Sevindirici olan diğer bir husus Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonunun açıklamasına göre yapılan diğer yarışmalarda katılım yaklaşık 2000-2500 fotoğraf seviyesinde olurken ‘Türkiye Çay İçiyor’ yarışmasına bunun iki katı düzeyinde bir katılım gerçekleşmiş olmasıdır. Şunu ifade etmek istiyorum ki Rize fotoğraf konusunda bir cennet. Su havzalarıyla, Kaçkar’ıyla, bitki florasıyla,  gölleriyle, yaylalarıyla. Bunu neden ifade ettim bizde bu tür yarışmaların geleneksel hale getirilmesini istiyoruz. Ancak fotoğrafların değil, fotoğrafçıların Rize’ye davet edilerek Rize’nin tüm güzellikleriyle fotoğraflanmasını sağlamak istiyoruz. Ben destek olan herkese çok teşekkür ediyorum iyi ki ÇAYKUR var, iyi ki böylesine mükemmel sponsorlar var, çay borsası var, Ulusal Çay Borsası var.”

      Daha önce esnaf dernekleriyle ‘Çay ve Esnaf’ konulu kısa metrajlı bir film yarışması düzenlediklerini belirten ÇAYKUR Genel Müdürü ve Ulusal Çay Konseyi Başkanı İmdat Sütlüoğlu: “Bu ise bir fotoğraf yarışması ‘Türkiye Çay İçiyor’ temalı yarışmamız yoğun bir katılımla ve değerli jüri üyelerimizin titiz bir çalışmasıyla sonuçlandırılmış oldu. 90 yıldır hayatımızda olan çay Bölgemizde üretilmeye başlatıldıktan sonra ülkemizde yoğun bir şekilde tüketilmeye başlandı. Gerçekten Türkiye güzel çay içiyor. Dünyada en çok çayı biz içiyoruz. Çay hayatımızın odağına girdi. Sabah gözümüzü açtığımızda çay içiyoruz, akşam gözümüzü kapatıncaya kadar günün her safhasında çay içiyoruz. Sohbetlerimizde, resmi görüşmelerimizde, iş görüşmelerimizde arkadaş-dost ziyaretlerinde çay içiyoruz. Hiçbir milletin hayatında çay bu kadar derin bir şekilde yer almamıştır. Hiçbir milletin hayatının odağında yer almamıştır. Bunu memnuniyetle görüyoruz. Dünyanın en sağlıklı çayını biz üretiyoruz. Hedefimiz çayımızı Dünya pazarlarına tanıtarak yaymak ciddi bir dış pazarı oluşturmak hem de ülkemiz insanının çaydan daha üst düzeyde gelir elde edebilmesini sağlamak. Yaptığımız bu çalışmalar çerçevesinde ‘Türkiye Çay İçiyor’ fotoğraf yarışmasını gerçekleştirmiş olduk. Ulusal Çay Konseyi olarak bu projede katkısı olan bütün arkadaşlarıma, katılımcılara çok teşekkür ediyorum.” dedi.

      Konuşmaların sonunda düzenlenen bir törenle yarışmada dereceye giren fotoğrafçılara ödülleri Rize Vali Yardımcısı Mehmet ÖZER, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan YAĞIZ ve ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat SÜTLÜOĞLU tarafından verilirken, yapılan açılış töreninin ardından fotoğraf sergisi gezildi.