Rize ve bölgenin doğal, yöresel, kültürel ve tarihi değerlerinin tanıtılmasında ve gelecek nesillere aktarılmasında, özellikle gençleri, bu alanda yeni filmleri (sinema filmi, kısa film, belgesel film vb.) çekmeye teşvik etmek ve Çay ve Doğa konulu filmleri tanıtmak amacıyla gerçekleştirilecek Uluslararası “Çay, Doğa ve Gençlik Filmleri Festivali” kapsamında Film Gösterimi ve Söyleşiler, Kısa Film Atölye Çalışması, Açık Hava Film Gösterimi ve etkinlikler sonunda Ödül Töreni düzenlenecek. Rize Valiliği himayesinde düzenlenecek Çay Film Festivali Rize Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve kamu kurum/kuruluşları, Sivil Toplum Kuruluşları işbirliği ile gerçekleştirilecek.

Film Festivali kapsamında düzenlenecek Kısa Film Atölye Çalışması için Akdeniz Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi ve Adnan Menderes Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü akademisyen ve öğrencileri Rize merkez ve ilçelerinde kısa film çekimi yapacaklar. Rize Gençlik Merkezi Medya Akademisi ve Gönüllü gençler de kısa film atölye çalışmalarına katılarak bu alanda bilgi ve tecrübe edinme şansı yakalayacak. Kısa Film Atölyesi saha çalışması sonucunda ortaya çıkan filmler jüri üyeleri tarafından değerlendirilecek ve birincilik hediyeleri 1 Kasım 2019 tarihinde düzenlenecek Ödül Töreni’nde sahiplerine takdim edilecek.

Film Festivali’nin ilk gününde, Rize Valiliği ve Batum Başkonsolosluğu işbirliğiyle, Batum Türk Okulu’nda Film Gösterimi ve Söyleşi programı düzenlenecek.

Türk Sinemasının ünlü oyuncularından Selda Alkor’un Onur konuğu olacağı ve Coşkun Oğuz Namlı, Varol Yaşaroğlu, İhsan Kabil, Fatih Doğan, Orhan Tekeoğlu gibi bir birinden değerli ünlü oyuncu, yönetmen, akademisyenlerin misafir katılımcı olacağı Uluslararası Çay Film Festivalinin 1 Kasım 2019 Cuma günü saat 18.00’da İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenecek Kapanış Programı ve Ödül Töreni’nde misafir sanatçı olarak Salih Yılmaz yer alacak.