3. Uluslararası Yalova Bienali dolayısıyla Yalova’da bulunan sanatçılarla bir araya gelen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Yalova’ya kültür ve sanat kenti kimliğini de kazandırmak istediklerini söyledi.
15 ülkeden 31 sanatçı, Uluslararası Yalova Bienali münasebetiyle Yalova’da buluştu. Yalova Belediyesi’ne ait TİGEM 1. kapıdaki tesislerde çalışmalarına başlayan sanatçılar, Yalova’daki gözlemlerini eserlerine yansıtıyorlar. Yaklaşık bir ay sürecek çalışmalar sonrasında sanatçıların oluşturduğu eserler önce Yalova’da, ardından da İstanbul Bakırköy’de sergilenecek.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, değişik ülkelerden gelen sanatçıları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yalova’nın bir kültür ve sanat kenti olmasını istediğinin altını çizen Salman, "Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz bu bienale katılan sanatçılarımıza teşekkür ederim. Bundan sonraki bienal ise 2017 yılında düzenlenecek. Bu yıl sanatçılarımızın oluşturdukları eserleri önce Yalova’da ardından da İstanbul Bakırköy’de sergileyeceğiz. 2017 yılındaki bienalde ise eserleri bütün illerde sergilemek istiyoruz. Yalova’nın artık bir sanat ve kültür şehri olmasını arzu ediyoruz. Bunun için de bu bienalin çok önemli katkılarının olacağına inanıyorum" diye konuştu.