Rize valiliğinin himayelerinde Rize Dernekler Federasyon'unun İstanbul Feshane'de düzenleyeceği 8.Rize Tanıtım Günleri 26-29 Mart 2015 tarihlerinde kapılarını ziyaretçilerine açacak. Geçen yıl yaklaşık 950 bin kişinin ziyaret ettiği Rize Tanıtım günlerine bu yıl 1 milyonun üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

AÇILIŞ PERŞEMBE SAAT 14.00 de

26 - 29 Mart 2015 tarihleri arasında Feshane de yapılacak olan 8. Rize Tanıtım Günleri'nin resmi açılışı ilk gün (26 Mart Perşembe) saat 14.00 de gerçekleştirilecek. Bakanlar düzeyinde katılımın olacağı açılış programına Milletvekilleri, İstanbul Büyük şehir Belediye başkanı, ilçe belediye başkanları, iş dünyasından ve spor camiasından tanınmış isimler katılacak. Atma türküler eşliğinde yapılacak olan açılış esnasında misafirlere çeşitli yöresel ikramlar yapılacak.


80 m2 BÜYÜKLÜĞÜNDE İKİ KATLI RİZE EVİ BÜYÜK İLGİ GÖRECEK

Rize'nin bütün kurumlarının ve ilçelerinin katılarak stant açacağı Feshane Rize günlerinde en ilgi çekecek argüman yapımı 1 ay süren Rize evi olacak. İki katlı olarak planlanan Rize evinin alt katında eski evlerde olan materyallerden oluşan müze, üst katında ise gelen misafirlerin ağırlanacağı cumbalı bölümler yer alacak.

FARKLI DİLLERDE REKLAM AFİŞLERİ HAZIRLANDI

Doğa turizminin başkenti Rize sloganı ile hazırlanan bu yılkı tanıtım konseptine Kardeşlik vurgusu ön plana çıkarıldı. Alt slogan olarak kullanılan "Gelun bi Çay içelum" daveti  İngilizce, Lazca ve kürtçe dillerinde hazırlanarak İstanbul sokaklarına asıldı. Geniş bir kitleyi Feshanede ağırlamaya hazırlanan RİDEF, farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğunu düşünerek farklı dillerde bir davet işini girdiğini belirtti.