Başarılı ve iki dünyada huzurlu, mutlu, rahat olmanın yolu; iyi bir eğitimden, güzel bir öğretimden, doğru bir yaşantıdan geçer. İnsan çocukluk, gençlik çağında en güzel şekilde yetişmeli. Yetişmemiş ise, bunu gençlik çağından sonrada giderebilir. Yeter ki can-ı gönülden istensin, gayret edilsin, azmedilsin. İnsanın başaramayacağı yararlı iş yoktur. İyi bir eğitim- öğretim, ahlak, terbiye ile en iyi insan, olgun ve yeterli insan olunur. İnsanın kendi yeterli olunca, yeni nesilleri en güzel şekilde hayata hazırlar. “Eğitim, karşılıklı etkileşimdir.” Bu akıl, zekâ, doğru bilgi, milli, manevi, dini, evrensel bilgi, sanat, zanaat, sanatkârlık ile en iyi şekilde yapılabilir.

Yeter ki, insanda akıl, algı, idrak, duyu organları olsun! Başarılamayacak bir durum yoktur. “Allah cc. İslam dinini akıl sahiplerine gönderdi. Akıl sahiplerini dinden sorumlu, yükümlü tuttu.”

“Eğitim- öğretimde asla baskı, otoriter olma, ilgisiz, bilgisiz davranma,  aşırı koruyuculuk ve aşırı hoşgörü, tutarsızlık olmamalı. Hiçbir şeyde aşırılık- gerilik olmamalı.” Her zaman dosdoğru, gerçekçi, ilmi, bilimsel orta yol gerçekleştirilmeli. Hep olumlu, en iyi, en güzel, en doğru, en bilimsel davranmalı. “Eğitimci önce kendini yetiştirmeli. Kendi yeterli olmalı.” İlgi, sevgi, güven vererek en ala davranmalı. Gergin, tedirgin, öfkeli, kızgın, anormal davranmamalı.

Eğitilen çocuk ve gençleri her türlü kötülükten, çirkinlikten, zarardan, ziyandan, yalandan, haramdan, batıl olan her işten korumalı ve de korunma bilgi, bilinci kazandırmalı. Bağımlı yapmamalı! Bugün alkolden, sigaradan, uyuşturucudan, kumardan insanlık çok çekmekte, yok olmaktadır! “ 30 ülkede yapılan araştırmaya göre; aile içine dönük cinayetlerin %60- 85’i bu nedenlerden olurken, tecavüzlerin %50’si, şiddet olaylarının %60’i, eşini dövenlerin %50’si, trafik kazalarının %70- 80’i bu kötü duruma bağlı gerçekleşmektedir! Haram, mekruh yeme, içme, giyme, kullanma, geçinme ile de insan maddi, manevi zarar görmektedir! ” “Bu tip eşlerden doğanların %90’nı arızalı olmaktadır! Kendileri de pek işe yaramamaktadır! ” “Ebeveyn, bir bebeğin doğmadan önce, doğduktan sonra, çocukken, gençken ne yapması gerektiğini bilip, mutlaka gerçekleştirmeli.”

“Çocuklara ilmi, dini, ahlâkı normlarla davranmalı.” “Asla uyarma, korkutma, söylevde bulunma, yargılama, eleştirme, suçlama, lakap takma, alay etme, yadırgama, avutma, aldatma, sınama, kötü örnek olma, oyalama, önemsememe, ilgisiz, bilgisiz davranma, emir verme gibi olumsuz davranmamalı.” “ Kötü örnek olmamalı. Yanlış, yalan, batıl, sapıkça öğretilerde bulunmamalı.” Çevrenin olumsuzluklarına karşı bilinçlendirmeli. Sonradan öğrenilen kötü, zararlı, çirkin, yanlış davranış olmamalı.

“Bebeklere, çocuklara, gençlere, insanlara, hayvanlara, varlıklara her zaman sevgi, saygı, hoşgörü, şefkat, merhamet, müşfiklik, ilgi, bilgi ile davranmalı. Sevgi, güler yüz, güzel davranışla hareket etmeli. Asla incitmemeli, kırmamalı. Etkili, yetkili olabilmek için bilgili olmalı. Doğru bilgi olmayınca, hiçbir şey yolunda doğru dürüst gitmez!”

“Bugün İslam toplumu ineğe tapan Hindulardan, fare ve maymunu kutsal sayan Budistlerden bile daha az öğrenim görmüştür! Bu İslam olan, mümin ve Müslüman’a yakışan bir durum hiç değildir.” Bugün insanlar, hayvanlardan daha çok dövüşüyor, boğuşuyor, öldürüyorsa; bu cahil ve cehalet içinde oluşundandır!

“Önce biz kendimizi en iyi şekilde yetiştirmeliyiz.” Sonra çocuklarımızı en güzel şekilde öğretmeli, eğitmeli, terbiye etmeli, yetiştirmeli. Çocuklarımıza ve başkalarına her zaman ilmin, bilimin, dinin, evrensel değerlerin faziletleri ile davranmalıyız ki; uygar insan olalım. Aksi halde bir putperest Moğol, batıl Haçlı, lanetli Siyonist Yahudi, katliamcı Faşist, katil vahşi Nazi, barbar dinsiz imansız terörist Komünist, sömürücü kene kapitalist, sapık davranışlı İslamcı- dinci kan dökücü; adi birer canavara dönüşürüz! “ Hak, hukuk, adalet, hakkaniyet, doğruluk, dürüstlük, güzel ahlak, edep, hayâ, terbiye ile yaşamayı alışkanlık edinmeliyiz.”  Güzel terbiyeli insanlıklı insan; nefsine, şeytana, zalime, sapığa uymaz, destek olmaz. İnsaniyetli, insancıl, insanlıklı olgun insan; kendini kurtardıktan sonra; insanlığı, doğayı kurtarmak için her girişimde bulunur.

 İyi davranışlarda süreklilik olmalı. “Haram, günah, mekruh, müfsid işlerde bulunmamalı.”        “ Farz, vacip, müstehap, mubah, sevap işleri her an artırarak, yaşamalı. İsraftan sakınmalı. Kuşkululardan uzak kalmalı. Takva ve vera yaşamalı. ” İşte kurtuluş bundadır, asla unutmamalı.

Bugün insanlık cehaletin ve açgözlülüğün zorunu çekmektedir! Çağın gerektirdiği tüm ilim, bilim, sanat, meslek, teknoloji, beceri, yetenek geliştirmeler kazanıma dönüştürülmeli. Her sorunun üstesinden gelinmeli. “Değerler Eğitimi ile insanlık kazandırılmalı.” Her yenilik, değişim, dönüşüm, yapılanma, AR-GE, inovasyon, hizmet anlayışı, bilgi üretme ve kullanma, verimli olma, kalite, yüksek standartlı ürünler yapma becertilmeli. Kendine yeter de artar, özelliği kazandırmalı. Yaşamada kolaylık, kalite, verim, yükselme, medeni olma başarılmalı. Her türlü gelişim, tasarruf, memnuniyet, kolaylık sağlanmalı. Yardımlaşma, paylaşma, dayanışma, dost ve kardeş olma, fedakârlık, vefa, iyi niyet, güzel duygu, doğru düşünce, yararlı davranış alışkanlık haline getirilmeli. Hak, hukuk, adalet, doğruluk, güzel ahlak, edep, hayâ, evrensel tüm değerler ruha, gene, beyne, kalbe işletilmeli. Sevgi, saygı, sorumluluk bilinci benimsetilmeli. “Kötülük, çirkinlik, yaramazlık, zarar, ziyan, batıl, boş, yararsız, yalan, yanlış hiçbir bilgi verilmemeli. Dinsizlik, imansızlık, küfür, sahtecilik, nankörlük, kabalık, bozukluk, çürümüşlük, haram, günah bir duygu, düşünce, davranış asla verilmemeli.”

Ülkemizde 26 milyon öğrenci vardır. Bu öğrencinin her biri yıllık millete – devlete 7,500 Liraya ( 50 gram altına) mal olmaktadır. Emek verip, kötü yetiştirilen, bu öğrencilerin bazıları, kötü yetiştirildiğinden; zarar, ziyan vermektedir! Devletin kurumlarının yarıdan fazlası hain, kalleş, kahpe, alçak, düşük, emperyalist ve Siyonist uşakları ile dolmuştur! Devlet ve millet bu pisliklerden mutlaka temizlenmeli. Eğitimi sil baştan yapıp, yeniden düzenlemeli.

“Ebeveynler önce kendilerini iyi yetiştirmeli. Öğretmenler, imamlar, öğreticiler, medya, devlet, millet görevini hakkıyla dosdoğru yapmalı.” Bugün iyi yetişmeyen ebeveynlerin elinde evlatlar telef olmakta, kötü yollara düşmekte, kaza ile mahvolmaktadır! Çocukların korunması için evde, sokakta, okulda, çevrede tüm önlemler alınmalı. Sağlıklı yaşama için tüm gerekenler yapılmalı. Evlatlarımız, mili servetlerimiz akılsızlık, bilinçsizlik, aptallık yüzünden yok olmaktadır! İnsan ve çocuk sağlığı güvenliği mutlaka sağlanmalı. Bilgi, beceri, yetenek kazandırılmalı. İki dünyada zarar görmeyecek şekilde aklımızı, zekâmızı doğru işletmeliyiz. Doğru bilgi ile doğru, dürüst yaşamalıyız.

Yüce Allah’ın Ayetleri: “ Şüphesiz Allah’ın rahmeti iyilik edenlere çok yakındır.” “ Ey Muhammet De ki; şüphesiz benim namazımda, diğer ibadetlerimde, yaşamamda, ölümümde, âlemlerin Rabbi Allah içindir.” “Şüphesiz onun çalışması ileride görülecektir. Sonra çalışmasının karşılığı kendisine tastamam verilecektir.” “Eğer bilmiyorsanız, ilim sahiplerine sorun.” “ İnsanların hesaba çekilme vakitleri yaklaştı. Hâlbuki onlar gaflet içinde yüz çevirmekteler!” “Şüphesiz Allah çok tövbe edenleri sever. Çok temizlenenleri sever.” “Allah, size kolaylık diler. Zorluk dilemez.”                   “ Müminler gerçekten kurtuluşa ermişlerdir. Onlar ki, namazlarında derin saygı içindedirler. Onlar ki, faydasız işlerden ve boş sözlerden yüz çevirirler.” “ Allah’ı çok zikredin ki, kurtuluşa eresiniz.” “Bunlar, Allah’ı ve müminleri aldatmaya çalışırlar. Oysa sadece kendilerini aldatırlar da farkında değillerdir.”

Hadis- şerif: “ Mümin bir delikten iki defa sokulmaz.” “Kolaylaştırın, zorlaştırmayın; müjdeleyin, nefret ettirmeyin!” “Zikrin en faziletlisi; la ilahe illallah Muhammed’ü resulüllah, demektir.” “ Allah Teâlâ, takvalı, gönlü zengin, kendi halinde işiyle ve ibadetiyle uğraşan kulunu sever.” “ Hiçbir kimse, kendi kazancından daha hayırlı bir rızık asla yememiştir.”