İnnel dine in dillahil İslâm; “Allah katında din kuşkusuz İslam’dır.” İslam dinine inananlara; Mümin, Müslim, Müslüman denir. Allah cc. Hep birlikte İslâm dinine sımsıkı sarılmamızı, yapışmamızı, istemektedir. Bölünüp, parçalanmamamızı öğütlemektedir. Allah’a, peygamberine itaat edip; çekişmememizi, yılgınlığa düşmememizi, istemektedir. “Müslümanların ancak kardeş olduğunu bildirmektedir.” Kardeşlerin araları bozulduğunda, aralarını bulmamız, emredilmektedir.

Peygamberimizde; Müslümanların kardeş olduğunu, birbirimizi sevmemiz gerektiğini vurgulamaktadır. Kendimiz için sevdiğimizi, kardeşlerimiz içinde sevmeliyiz. Onu zalimden, zalimlerden korumalıyız.  “Müslüman, Müslüman’ın kardeşidir.” Onu kendine tercih eder, buyrulmaktadır.

İnsanlar, İslam dinini imanla, İslam dini ile Kur’ân ile sünnet ile bilimle, ibadetle, iyilik ve hizmet etmekle, samimiyetle yaşamalı. Onur, güzellik, iyilik, fazilet kaynağı olan Kur’ân’dan asla ayrılmamalı. Ayrılırsa; sapıklığa, sapkınlığa, zalimliğe, batıla, küfre, pisliğe, sapmaya düşer! Allah cc. Bunların başlarına pislik yağar, buyuruyor! Onlar hayvanlardan da aşağılık yaratık olur. Yaratılanlara zarar, ziyan verirler, buyurmaktadır.

İslam dini, Kur’ân; “ilim, bilim payelerinin en üstünüdür.” İslam olmazsa; teknik, teknoloji, pozitif bilim, insanlığa çok büyük zararlar verir. Bilim ve teknik, teknoloji;  insanlık ve varlık zararına kullanılır! İnsanlar ancak İslam dinini anlamakla, yaşamakla; insanlıklı, merhametli, insancıl, şefkatli, müşfik, insaniyetli olur. Aksi halde hiçbir yabani, vahşi hayvanın veremediği kadar zararlı, ziyan veren olur! İslam dinini anlamayan, her işi ile sapık, sapkın, sapan, onursuz, adi varlık olur.

İnternete lütfen yazınız: “ Dünyanın en zalim, katil kişileri kimlerdir? “ Alacağınız yanıt; komünistler, faşistler, Haçlılar, Siyonistler, emperyalistler, kapitalistler, feministler, sapıklar, sapkınlar olacaktır.

Mao Zedong 50 milyon insanın katliamı yapmış! Kendi toplumunu katletmiş!

Lenin 10 milyon, Stalin 43,5 milyon kendi toplumunu katletmiş!

Adolf Hitler de dünyaya savaş açmış! 50 milyon kadar insanı katletmiş! Savaşın kötü koşullarında, İspanyol Gribi’nden de 50 milyondan fazla insan ölmüş!

 İkinci Dünya Savaşı’nda cephede ve savaş sonrası oluşan kötü koşullarda ölenleri düşünün! Ya haçlı Seferleri!

Osmanlı, bu zalim saldırganlarla 220 kez savaş yapmak durumunda, zorunda kalmış.

Bugün, bu sapkın, katliamcı katillerin ardından, milyonlarca akılsız, beyinsiz, zalim, sapkın gitmektedir. Bunlar her yönü ile sapıktır, sapandır, sapkındır. Seçkin, övülen, saygın insanlar değillerdir. Dünyaları perişan ve rezil; ahiretleri azap, eziyet ve acı olacaktır.

İnsan, İslam dinine samimiyetle, akılla, ilimle, zekâyla bağlı olup, yaşamalı. İyi niyetle, ihlâsla, bilinçle yaşamalı. İslam, bilgi ile bilinçle, samimiyetle yaşanmalı. Şefkat, merhamet, müşfik olmalı.

“Zalimlere asla uymamalı. Nefse, şeytana, şeytanlaşmış sapkınların ardına takılmamalı. Pis ve kötü olan sapıkların ardına, peşine takılmamalı. Lüt, Semud, Ad, Ress kavimleri gibi sapık, sapkın olanlar, günümüzde de vardır. Cinsel sapıklıkları ile fikri sapkınlıklarıyla, insanlık düşmanı ideolojileri ile bozuk felsefeleri ile batıl inanışlarıyla, yalan, iftiralarıyla, putçuluklarıyla, hak ve hakikat düşmanlıkları ile insanlılığın ve de varlıkların başına bela olmuşlardır! Allah cc. Islah eder inşallah. Bu sapık, sapkınlarda ıslah edilmelerini isterler, inşallah. Bu sapık, sapkın, zalim, katil, katliamcı adi sapıkları görünce; hak müminlerin değerini, İslam’ın kıymetini daha iyi ve kolay anlıyorum.

Mümin kardeşlerimin dikkatini çekip, öğütlemek istiyorum. “Materyalistlerin hiçbir sözüne, yazısına, söylemine asla inanmayınız.” Onların insanlık adına söyledikleri, yaptıkları bir iyiliği, hayrı, hizmeti, yoktur. İnsanlık düşmanıdırlar. İnsanlık değerlerine düşmandırlar. Hiçbir inancı, dini kabul etmezler. Kutsala, mukaddesata inanıp, saygı göstermezler. Sadece İslam düşmanı değil; Hıristiyan, Musevilik düşmanıdırlar. Sadece kendi dinsizliğine, ateistliğine, sapkınlığına inanırlar. Her tülü sapıklığın, sapmanın, sapkınlığın, bozukluğun yanında yer alırlar.

24.04.2020 Cuma günü, Diyanet Başkanı’nın okuduğu hutbeye karşılık, “çağlar öncesinden gelen ses,” dediler. “Kadınları yakacaklar,” dediler! “Oysa çağlar öncesinden, dört bin yıl önce yapılan cinsi sapıklığı, Eşcinselliği, lutiliği yapanlar; kendileridir.”

“ Kadınları, çocukları, yaşlıları, insanları, varlıkları yakan, yok eden, terör ile öldüren; terörle 200 milyon kadar insanı öldüren kendileridir.” Tüm dünyaya; Marksist, Maoist komünist rejimi, kanlı devrim ile yerleştirmek için; terör, anarşi, şiddet, çatışma yaptılar! Ülkeleri işgal ettiler! Milyonarca insanın kanını döktüler!

Dünya üzerinde, komünizm kadar, korkunç dehşet veren, vahşeti yapan bir başka anlayışsızlık gelmemiştir. Bu komünizm, sosyalizm, Marksizm, Maoist rejimler, faşizmi bile aratır olmuştur. Zaten bunlar hem dinsiz dikta komünisttirler. Hem de faşisttirler. Allah cc. Bunların şerlerinden korusun. Elli kadar ülkede komünist rejim uygulanmıştır! Bunlar hakkında geniş bilgi edininiz, lütfen!

Bu sapık, sapkınlar, o kadar ilkel canavardırlar ki; “Kabil’den beri kan dökerler!” “ Lüt kavminden beri cinsel sapıklık yaparlar. Bu yaptıklarına da LGBTİ adına özgürlük, yasal hak isterler. Feminizmi, LGBTİ cinsel sapkınlığı, tüm ilahi dinler; sapıklık, sapma, sapkınlık olarak tanımlar. İğrenç, çirkin, kötü, fena, insanlık dışı bir cinsel sapıklık olarak görür. Dünyada, Hukuk fakültelerinde okutulan, Hukuk derslerinde, eşcinsellik; sapma, cinsel sapıklık, sapkınlık olarak tanımlanır. Felsefi sapıklıkları, sapkın ideolojileri insanlığın başına bela eden, küresel şer güçler; bu cinsel sapıklığı da desteklemektedir. Eşcinselliğe; maddeci komünistler, kapitalistler, ırkçılar, feministler, liberaller destek vermektedir. Yanı pislikler pisliği, kirliler kirliliği, sapıklar sapkınlığı, hak hakikat düşmanları birbirini desteklemektedirler.

1917 Rusya komünist- Bolşevik kanlı devrim sonrası, Rusya’da binlerce tarihi kilise, sinagog, cami dinamitlenerek, yıkıldı! Ben bunu Türk televizyonlarında “belgesel film” olarak izledim. Her komünist rejim benzerini yaptı. İnsanlar katledildi! Ülkemizde de 9,800 cami zarar gördü. Amacı dışında kullanıldı, işletildi, satıldı. Medrese, kabristanlık, Osmanlıca yazıt, levha, eser tahrip edildi! Her komünist rejim, kendinden olmayana yaşama hakkı tanımaz. Komünizmin tarihini her türlü belgesellerden öğrenmeye çalışınız. Bilgisiz kalıp, mankut gibi kullanılmayınız.

Akıl, zekâ, ilim, İslam en büyük nimettir. Bu değerleri kullananlar, ahmakça zarar görmezler. Terör, şiddet yapmadıkları gibi akılsızca da davranmazlar. Dün yine Manisa, Salihli’de bir adi vakıa oldu. İki komşu aile, bir zeytin fidanın kırılması yüzünden kavga, dövüş yaptı! Bir kişi öldü! Biri ağır, 9 kişi de yaralandı! Bir kere komşu hakkına saygılı olmalı. Empati yapmalı. İletişim kurmayı, empati yapmayı, işi Allah’a bırakmayı becermeli. Halkımız çok ama çok cahil, bencil, egoist, sadist, hodkâm, anlayışsız, saygısız davranmaktadır. İşte doğru ilim, doğru din, güzel ahlak, anlayış öğrenilip, yaşanılmazsa, başımıza böylesine pislik yağmaktadır.

İnsan, akıllı, zeki, olgun, samimi, dindar mümin olmalı. En başta güzel ahlaklı olmalı. Aceleci, nankör, haybeci, beleşçi, sorumsuz, tembel, aç göz, sorumsuz, şarlatan, terörist, şiddetçi, saldırgan, katil, katliamcı, zalim, hain, gaddar, haşin, moloz, sapıtmış, azgın olmamalı. Serseri olmamalı. Efendi, centilmen, ölçülü, dengeli, hassas, akıl danışan, iyilik eden, takva yaşayan olmalı. Kadınlara, çocuklara, yaşlılara özenle saygılı davranmalı. Erkek adam, gücünü zayıflar üzerine denemez. Ölçü ve dengeyi kaçırmamalı.

Şükretmeli. Hamt etmeli. Zikretmeli. İbadet etmeli. Dua etmeli. Tövbe etmeli. İlim öğrenmeli. Güzel ahlaklı olmalı. Her yanımızla tertemiz, temiz, hijyen olmalı. Maddi, manevi anlamda hijyen olmalı. “Taat, tâat sahibi olmalı. Taat, çok anlamlı bir sözcüktür. Lütfen Osmanlıca sözlükte anlamını bakalım. Taat ile yaşayan olalım.

Allah’a kulluk edelim. Kula kulluk, mankutluk etmeyelim. İyiliği asla elden bırakmayalım. Allah’a kulluk edenler, kula kulluk etmezler. Deve gibi eşek ardından gitmezler. “Hak ile batıl ne demektir. Anlamlarını derinlemesine, çok kapsamlı olarak öğrenelim. Batıldan sakınıp, kaçınalım. Hakkı, hakikati inkâr edip, aşağılık işlerin içine düşmeyelim.” “Kelime-i tevhit sözcüğündeki; “ Lâ” kelimesinin anlamını çok kapsamlı öğrenelim. Öyle “lâ” deyip, geçmeyelim.

Hakkı, hakikati, İslam değerlerini benimseyelim. Müslümanların eksiklikleri yüzünden, mümine düşmanlık etmeyelim. Önce kendimizi, sonrada Müslümanları düzeltmeye, iyileştirmeye gayret edelim. Hele kendimiz sapıklıkta, sapkınlıkta, batılda, küfürde iken; Müslüman kınaması, ayıplaması hiç yapmayalım. Bugün tüm sapık, sapkın anlayışta olanlar, işbirliği içinde Müslümanları bozmaya çalışmaktadır. Birde dönüp, Müslüman ayıplaması yapmaktadırlar.

Müslümanlar, bir İslam değeri yaşamakla; sapkınlardan üstün olur, üstündürler. Daha şefkatli, merhametli, müşfik, yardımseverdirler. Taat ederler. Hayır ve iyilik yaparlar. Ülkemizde 420 kamuya yarayışlı derneğin tamamına yakını müminlerin oluşturmasıdır. 28 yardım kuruluşu, müminlerin oluşturduğu kurumdur. Sadece bir yardım kuruluşu 140 ülkenin mazlum, yoksul, perişan halkına yardım etmektedir. Türk Kızılay, Diyanet Vakfı, İHH kadar yardım eden, insani kurumlarımız vardır. Buna çok seviniyorum. Şükredip, hamt ediyorum. Çeyrek yüzyıl bünyelerinde çalışmış olmakla, onur duyuyorum.

“İyiliğin de kötülüğünde bedeli vardır.” Cömert olmalı. Cimri, pinti, bencil, egoist olmamalı. İslam dinini bilgi ile bilinçle, samimiyetle yaşamalı. İslam dini öğrenimi, eğitimi mutlaka alalım. “Bilgisizlik içinde İslam dini yaşanılmaz.” Pozitif ilim ve dini ilimleri mutlaka alalım. “Emrolunduğumuz gibi dosdoğru olalım.” Tüm sorumluluklarımızı öğrenelim. “Anne ve babamıza özellikle iyilik ve yardım yapalım. Memnun edelim. Rızasını alalım. Aksi halde dünya ve ahiret yaşantımız felaket, fecaat olur!”

Müslüman “taat” sahibidir. Yanı hak sözü dinler. Hakça ibadet eder. Allah’ın emirlerini yerine getirir. Allah’a ve hakka, hakikate itaat eder. Allah’ın yasakladığı; söz, yazı, davranışlardan, haramlardan sakınır.”

Allah cc. Gizli, açık, öncesi, sonrası her şeyi bilir, görür, işitir. Allah cc. Günah, haram işleyenlerin, tövbe etmesini öğütler. Doğru yolun sadece ve ancak İslam dini olduğunu bildirir. “İbadetleri takva üzere yapanların, cennetlik olduklarını bildirir.” “Allah cc.  Kendi emir ve yasaklarına isteyerek uymayanların, zalim olduklarını bildirir. İnkâr edenlerin ise kâfir (ateist), müşrik, münafık olduklarını açıklar. Bunların yerinin cehennem olduğunu söyler.”

İnsan dediğin, kendine ve başkalarına yararlı olacak kadar akıllı, bilgili, bilinçli olmalı. Kendini, Rabbini, haddini, sınırlarını bilmeli. Kendine ve başkalarına zarar vermemeli. Ebeveyn olarak; güzel çocuklar, evlatlar yetiştirmeli. İnsanlara, hayvanlara, bitkilere, doğaya zarar vermemeli. İslam sınırları, güzelliği, onuru, yararlılığı içinde yaşantı sürmeli.

Dün yine bir televizyon haberi izledim. Yine ne ebeveynde ne de evladında akıl vardı! Olay şöyle olmuş: “ 20 Eylül 2011 günü, İ.A. adındaki terörist kişi, Ankara, Kumrular’da 9 yıl önce bomba yüklü bir otomobille şehir içinde bomba patlatmış! 5 kişi yaşamını yitiriyor! 42 kişi yaralanıyor! Ardından Siirt, İstanbul seferini yapan, Güney Ekspresi trenine el yapımı bomba ile saldırısı engelleniyor. Terörist İ.A. kaçıyor. Polis izini 9 yıldır sürüyor. Diyarbakır’da babasının evinde 9 yıldır saklandığı saptanıyor. Eve düzenlenen operasyonla yakalanıyor.

 PKK, ülkemizde 15 binden fazla sivili, 10 binden fazla asker, polis, güvenlik korucumuzu şehit etti. Ayrıca İran, Irak, Suriye ve diğer Batılı ülkelerde on binlerce insani katletti! Buna destek veren ebeveynleri, bireyleri, grupları, siyasileri; olgun, onurlu, güzel, yarayışlı insan olarak düşünemiyorum. Cahil cühela insanları, demagoji (lâfebeliği, lafazanlık) ile kandırıyorlar. Alt örgütler, siyasiler; terör örgütlerine eleman kazandırıyorlar! Atatürkçülük, demokrasi, insan hakları, eşitlik, emek, zenginlik, sosyalizm, özgürlük, bağımsızlık gibi yerel ve de evrensel değerleri, oltanın ucunda yem olarak kullanarak; ahmakları, balık akıllıları tuzağa düşürüyorlar. Bu tuzağa düşenler;  kız olsun, erkek olsun; her insani, İslam’ı değerlerini, onurlarını, dağlardaki mağaralarda terörist elebaşlarının insafsızlığına, vicdansızlığına heba ediyor, telef ediyor, heder ediyorlar! Hala bu ahmak, geri zekâlıların aklı başlarına gelmedi! Hala ülkemizde ve dünyada bu katil, katliamcı onursuz kişilere; dolaylı- dolaysız destek veren milyonarca insan kılıklı var!

Âlemlerin Rabbi Yüce Allah cc. İnsanların en kötüsünün, aklını doğru kullanmayanlar olduğunu, onlarda hayır olmadığını, ayetinde buyuruyor.

Allah’a ve resulüne uymadan; olgun, mükemmel anlamında mümin olunmaz. İslam değerlerini istemeyip; sapkın, sapık zalimlere uyarak; izinden, peşinden giderek, önder, lider kabul ederek, gerçek anlamda Müslüman olunmaz. Güzel ahlak, hakça ibadet, iyilik, infak, yardımlaşma olmadan, hak yolda olunmaz. Aklı, doğru bilgi ile işlevli hale getirmeden; akılla, imanla hareket etmeden, mümin olunmaz. İslam değerlerini yaşamadan, hak mümin hakiki samimi dindar Müslüman olunmaz. İnsanlara, yaratılmışlara iyi, güzel davranmadan; insan bile olunmaz. İnsan haklarını korumalı. Zalim, cahil, zalim olmamalı. Gâvur kâfirler gibi davranmamalı. Kâfirleri, zalimleri; önder, lider, mürşit kabul etmemeli. Edenler, onlardan olur!

Allah’ın emirlerini tutmalı. Yasakladıklarından sakınmalı. Allah’ın yolundan gitmeli. Peygamberine uymalı. Kur’ân’ı peygamberimiz gibi yaşamalı. Dünya ve ahirette huzurlu, mutlu olacak şekilde yaşamalı. Dünyada iken ahrete sevap göndermeli.