Aksaray’ın Ortaköy ilçesine bağlı Kümbet köyünde yaptıkları projelerle başarılı sonuçlar elde eden Kümbet Ortaokulu Müdürü Eren Doğan ve Ahmet Yavuz İlkokulu öğretmeni Tarık İsotcu Vali Şeref Ataklı tarafından ‘Takdirname’ ile ödüllendirildi.
Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, öğretmenler Eren Doğan ve Tarık İsotcu Valilik makamında kabul eden Vali Şeref Ataklı, Kümbet köyünde Kalkınma Bakanlığının Sodes Projeleri, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri ve Avrupa Birliğinin desteklediği çeşitli projeleri Kümbet köyünde uygulayan ve çok önemli sonuçlar elde edilmesini sağlayan öğretmenleri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
Eğitim kurumlarında idarecilik ve öğretmenliğin hayati derecede önemli olduğunu vurgulayan Vali Ataklı, “Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımız gelecekte toplumun yeni yüzleri olacaklar. Onların geleceğe en iyi şekilde hazırlanması gerekiyor. Kümbet köyümüzde vatandaşlarımızın da büyük ilgi gösterdiği önemli projeler gerçekleştirilmiş, ilk önce meslek edinmeleri sağlanan bu insanlar daha sonra üretim aşamasına geçerek kendi geçimlerini sağlamaya dönük gayretler göstermişlerdir. Bu başarıya orada görev yapan öğretmenlerimiz öncülük etmişlerdir. İşte bu yüzde öğretmenlerimizin görevi hayati derecede önemlidir. Köydeki çocuklara ve onların ailelerine rehberlik yaparak kutsal görevlerini en iyi şekilde yerine getirmişlerdir. Kendilerini tebrik ve takdir ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi.