Şırnak’ın Silopi ilçesinde şehit olan Polis Memuru Yılmaz Dikmen ile doğum esnasında hayatını kaybeden, organlarıyla 6 kişinin hayata tutunmasını sağlayan Duygu Gürcan’ın isimleri Atakum ilçesindeki iki parka verildi.
Atakum Belediyesi 2015 yılı Aralık Ayı 23. Birleşiminin 1. Oturumu, Atakum Belediyesi Meclis Başkanvekili Recep Öztel’in başkanlığında gerçekleştirildi. 3 gündem maddesinin değerlendirilip oylamaya sunulduğu ve ilgili komisyonlara havale edildiği meclis toplantısında Şehit Polis Memuru Yılmaz Dikmen ile hayatını kaybettikten sonra organlarıyla 6 kişiye can veren Duygu Gürcan’ın adının ilçedeki iki parka verilmesi kararlaştırıldı.
Şırnak’ın Silopi ilçesinde polis aracına düzenlenen terörist saldırıda şehit olan polis memuru Yılmaz Dikmen’in adının Mimar Sinan Mahallesi 151. Sokak’taki parka verilmesini öngören madde oylamaya sunuldu. Bu maddenin ardından da Samsun’da 8 aylık hamileyken, karnındaki bebeğini kaybettikten sonra beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden ve organlarıyla 6 kişiye can veren Duygu Gürcan’ın adının Yeni Mahalle’de bir parka verilmesini öngören madde meclis üyelerine sunuldu.
Her iki madde de oy birliğiyle kabul edildi. Şehit Polis Memuru Yılmaz Dikmen ile Duygu Gürcan’a vefa borçlarının olduğunu ifade eden Meclis Başkanvekili Recep Öztel, “Ülkemizin birliği ve beraberliğinin korunması adına canını feda etmekten kaçınmayan şehidimizi bir kez daha saygıyla anıyor, Allah’tan rahmet diliyoruz. Adının, yaşadığı ilçemizde yaşatılmasını istiyoruz. Bunu bir vefa borcu olarak görüyoruz. Aynı şekilde yüreklerimizi yakan Duygu Gürcan kardeşimizin de adının ilçemizde yaşamasını istiyoruz. Doğum esnasında ölen anneler, şehit değerindedir. Hayatını kaybettikten sonra yapılan organ bağışlarıyla 6 hasta bedenin iyileşmesini ve hayata tutunmasını sağlayan merhum kardeşimizin adı ilçemizde bir parkta yaşayacak. Konuyu gündemimize taşıyan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya ve oybirliği ile bu gündem maddelerimize destek veren tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.