Cumhuriyet Bayramı’nın 92. yıl dönümü Kütahya’da coşkuyla kutlandı.
Zafer Meydanı’nda düzenlenen törene Vali Şerif Yılmaz, Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı, İshak Gazel, Alim Işık, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Alim Taş, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Muhammed Yavuz, DPÜ Rektörü Remzi Gören, Baro Başkanı Ahmet Atam, Vali Yardımcıları Sedat Oktar, Hüdayar Mete Buhara, Yüksel Kara, Rıza Gençoğlu, Aytaç Akgül ve Şükrü Özcan, protokol mensupları, kurum müdürleri, askeri erkan ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.
Yoğun katılımın olduğu törende Vali Şerif Yılmaz, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu ile Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu tarafından törene katılan askeri birliklerin ve halkın bayramı kutlandı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Şerif Yılmaz, törene katılanlara hitap etti.
"Türk Milleti olarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92’inci yıl dönümünü büyük bir heyecan ve büyük bir kıvançla, ancak buruk bir şekilde idrak ediyoruz" diyen Vali Yılmaz, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.
"92 YILLIK SÜREÇTE ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE ETTİK"
Türkiye Cumhuriyeti’nin 92 yıllık süreçte verdiği mücadeleler neticesinde büyük kazanımlar elde ettiğini vurgulayan Yılmaz, "Türkiye Cumhuriyeti’ni daha ileriye götürebilmek adına geride kalan 92 yıllık süreçte, çok büyük mücadeleler verilmiş ve bunun sonucunda çok büyük kazanımlar elde edilmiştir. İnönü, Sakarya ve Dumlupınar’da bıçakla, nacakla, baltayla bu toprakları canları pahasına savunanların torunları olarak bugün, geçmişten aldığı güç ve heyecanla; kendi tankını, insansız hava araçlarını, gemisini,helikopterini, roketini üreten bir devletin ferdi olmaktan dolayı gurur duyuyoruz" dedi.
"YAPILAN SALDIRILAR 78 MİLYON VATANDAŞIMIZA YAPILDI"
Son zamanlarda yaşanan terör olaylarına dikkat çeken Vali Yılmaz, "Devletimiz, meşruiyet çizgisi içinde ve milli iradenin gösterdiği yolda emin adımlarla ilerlerken, demokrasimize, güvenliğimize ve geleceğimize darbe vurmak isteyen şer odakları aynı anda harekete geçmişlerdir. Son günlerde güvenlik güçlerimize karşı yapılan saldırılar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin milli birlik ve beraberliğine ve 78 Milyon vatandaşımıza karşı yapılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin,kendi coğrafyasındaki milli birlik ve beraberliği, aziz milletimiz için olduğu kadar, gönül coğrafyamızdaki mazlum, mağdur ve muhtaç milletler içinde bir umut ışığı olmuştur" diye konuştu.
"ATEŞ ÇEMBERİ İÇİNDE İSTİKRARIMIZI KORUYORUZ"
Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin emin adımlarla ilerlediğini kaydeden Vali Şerif Yılmaz, "92 yılın ardından geldiğimiz noktada; ekonomisiyle, demokrasisi ile milli birlik ve kardeşliğini her türlü engel ve saldırıya rağmen en güçlü şekilde koruyan ve dimdik duran bir Cumhuriyetimiz var. Önceden dünya ekonomisinde işler yolundayken bizim ülkemiz krizlerle boğuşurdu. Bugün geldiğimiz noktada ise dünya ekonomisi krizlerle boğuşurken ekonomimiz büyüyerek emin adımlarla yoluna devam etmektedir. Türkiye ateş çemberi içinde, istikrarını korumayı başaran, demokrasiyle bütünleştiren örnek bir ülkedir. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 92. Yıl dönümünü kutladığımız bugünler, zor süreçlerden geçilen günlerdir. Bugünlerde her zamankinden daha çok milli birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyuyoruz. İnşallah son günlerde yaşadığımız bu acı olaylar halkımızın birlik ve beraberliğinin tahkim edilmesine ve ülkemizin geleceği konusunda ortak kader inancımızın yaygınlaşmasına ve omuz omuza vererek gelecekte terörün olmadığı bir Türkiye, bir Ortadoğu bir Dünya kurmamıza vesile olur" dedi.
Vali Şerif Yılmaz’ın hitaplarının ardından Elif İlayda Topal ile Erkan Emir adlı öğrenciler tarafından şiirler okundu, Dumlupınar Ortaokulu Halk Oyunları Ekibi ve Kütahya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mehter Takımı gösterilerini sundu.
Törende Cumhuriyet Koşusu’nda dereceye giren öğrencilerin ödülleri Vali Şerif Yılmaz, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Celal Başoğlu ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu tarafından takdim edildi.
Küçük Kızlar bin 500 metre ve Küçük Erkekler 2 bin metrede dereceye giren öğrenciler Zeynep Yağşi, Büşra Güney, Kübra Tüfek, Soner Kaplan, Ahmet Karadağ ve Mustafa Çelik ödüllerini Vali Şerif Yılmaz’ın elinden aldı.
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tören birliklerinin geçişi ile sona erdi.(EFE)