Bilecik’te “Trafik Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlenen okullar arası şiir yarışmasında 3’üncü olan Oğuzhan Keskin, verilen 50 TL’lik kırtasiye çekini ihtiyacı olan bir arkadaşına bağışladı.
Osmangazi Ortaokul öğrencisi Oğuzhan Keskin, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen okullar arası şiir yarışmasında 3’üncü olarak 50 TL’lik kırtasiye çeki kazanmıştı. Kazandığı bu yediye çekinin dün okul çıkışı İstiklal Marşı sonrası okuduğunu bir metin ile ihtiyacı olan bir öğrenci arkadaşına verilmesi üzerine okul müdürüne teslim etti. Oğuzhan Keskin, tüm ihtiyaçlarının ailesi tarafından karşılandığını dile getirerek, örnek bir davranış sergiledi. Keskin, “Ben hediye çeki için teşekkür ediyorum. Lakin benim bütün ihtiyaçlarım ailem tarafından fazlasıyla karşılanmaktadır. Ben tarafıma verilen bu 50 TL’lik hediye çekini okulumuz içinde veya okul dışında durumu iyi olmayan bir öğrenci arkadaşımın ihtiyacı karşılanması için okul müdürüme hediye ediyor, bana verilecek en güzel hediye ise tarih içerikli bir kitaptır. Bir kişi tarihini iyi bilmelidir ki, geleceğini iyi görebilsin ve ona göre yol alsın” dedi.
Konuşması sonrası Keskin, öğrenci arkadaşları tarafından uzun süre alkışlandı.
“DAVRANIŞINDAN DOLAYI ÖĞRENCİMİ KUTLUYORUM”
Osmangazi Ortaokul Müdürü Adem Eren ise, öğrencisi Oğuzhan Keskin’in bu yapmış olduğu davranıştan dolayı kutlayarak, “Almış olduğu 50 TL’lik kırtasiye yardım çekini okulumuzda ihtiyaç sahibi bir öğrenciye bağışlamıştır. Bu davranışından dolayı onu kutluyorum. Bundan sonraki eğitim hayatında da başarılar diliyorum. Umarım gelecekte de aynı başarıları devam ettirir. Öğrencimizle gurur duyuyoruz” diye konuştu.
Bu davranışından dolayı küçük Oğuzhan’a Trafik Şubesi ve Okul müdürü tarih kitabı hediye etti. Oğuzhan Keskin, geçen günlerde ortaokullar arası futbol turnuvasında da gol kralı olarak ödülünü Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu’nun elinden almıştı.