Elazığ’da düzenlenen 8. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali için şehre gelen ünlü sanatçılar, öğrencilerle bir araya geldikten sonra Harput Kalesi başta olmak üzere bir çok tarihi yeri gezdi.
Elazığ Kültür ve Sanat Derneği tarafından organize edilen ve 12 Mayıs’ta başlayan 8. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali kapsamında Elazığ’a gelen ünlü oyuncular, Alta Toros, Devlet Devrim, Nilüfer Aydın, Aslı Omag, Tuğrul Meteer, Meltem Miraloğlu kentteki gezilerine devam ediyor. Festivalin gala programına katılan, ardından sırasıyla Sivrice ve Keban ilçelerini gezen sanatçılar, Elazığ Doğa Koleji öğrencilerini de ziyaret etti. Ziyarette öğrenciler tarafından hazırlanan kısa bir tiyatro gösterimi gerçekleştirildi. Tiyatro gösterisi sonrası öğrenciler ünlü sanatçılardan imza alarak, bol bol fotoğraf çektirdi.
Elazığ’ın ilk yerleşim yeri olan ve tarihi Harput Mahallesi’ne giden sanatçılar, rehberlerden genel bilgiler aldı. Başta Harput Kalesi olmak üzere eğri minaresi ile bilinen Ulu Camii ve türbeleri gezen heyet daha sonra hediyelik eşya satanlardan da alışveriş yaptı.
Ünlü sanatçılar bugün akşam düzenlenecek olan festivalinin kapanış gecesine katıldıktan sonra şehirden ayrılacak.