Türk Halk Müziğinin efsane ismi Bedia Akartürk, Silifke Uluslararası Kültür Haftasında düzenlenen konserde bir türkü ziyafeti sundu.
1974 yılından bu yana aralıksız devam eden bu yıl da 42’si Göksu yılı olarak kutlanan Silifke Kültür Haftasının 3. günü Silifkelilerin fahri hemşehrisi Bedia Akartürk sahneye çıktı.
Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Bedia Akartürk’ün Silifke’nin fahri hemşehrisi olduğunu belirterek, “İlk festival girişimleri 60’lı yıllarda o zamanki müzik ve folklor derneği başkanı Cavit Erden’in girişimleri ile gündeme gelirken, ancak 1974 yılında tekrar gündeme gelen ve başlayan Silifke festivalinin tarih içerisindeki seyrinde belki de en önemli isimlerden biri Türk Halk Müziğinin yaşayan efsanesi Bedia Akartürk’dür. 250 üzerinde plaket, altın bağlama ve daha nice ödülleri saymakla bitmez" dedi. İzmir ve Ankara Radyosunda çıktığı dönemlerden bugüne dinleyenleri kendine hayran bırakan Bedia Akartürk’ün 2002 yılından sonra tekrar Silifke Kültür Haftasında sahneye çıkarak sevenleriyle buluştuğunu anlatan Turgut, şöyle konuştu: "1941 doğumlu olan sanatçıyı 42. Silifke Kültür Haftası ile birlikte 30’a yaklaşan festival konseri ile Silifke Kültür Haftalarına damgasını vurdu. İlki 1974 yılında gerçekleştirilen ve o zaman adı Silifke Müzik ve Kültür Festivali olan Uluslararası Silifke Kültür Haftasına 1983 yılına kadar aralıksız katılan Bedia Akartürk’e dönemin atama ile gelen Belediye Başkanı Faik Erpul tarafından fahri hemşehrilik beratı takdim edildi. Bedia Akartürk ayrıca Silifkeli hemşehrilerinin kalbini sadece sesiyle değil, şehrimizin tanıtımı ve şehrimizde yaptığı yardım çalışmalarıyla da fethetti. 1983 yılında 14 yardıma muhtaç ailenin çocuğunu sünnet ettirmesi festival müzik yarışmalarında jüri üyeliği yapması, yine 1984 yılında 50 çocuğu sünnet ettirmesi ve Türkiye gündeminde uzun süre yer bulan Silifkeli iki gencin o dönem maddi imkansızlık nedeniyle evlenememesi üzerine gençlerin bütün ihtiyaçlarını karşılamış ve düğünleri yapmış, bu hareketi ile de sadece Silifke’nin değil tüm Türkiye’nin takdirini toplamıştı. Fahri hemşehrimiz Bedia Akartürk son olarak 2008 yılında o yıl Türkü yılı olarak kutlanan 35. Silifke Kültür Haftası etkinliklerinde sahne almış ve açılış günü yaş kütüğüne 35. yıl brövesini de kendisi çakmıştır.”
Silifke’yi sevdiğini söyleyen ve Silifke’yi dilinden düşürmeyen Akartürk, 42. Silifke Kültür Haftasının 3. gecesinde sahne alarak tüm Silifke’ye unutulmaz bir gece yaşattı. Belediye Başkanı Mustafa Turgut’u da sahnede Aslan Mustafa türküsüyle oynatan Akartürk, Silifke’de olmaktan, fahri hemşehri olmaktan çok mutlu olduğunu dile getirdi.
Programın sonunda İlçe Kaymakamı Şevket Cinbir, Bedia Akartürk’e daha önceki katkıları ve kültür haftasına katılımlarından dolayı teşekkür edip çiçek takdim etti.