56. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günlerinde temsili Nasreddin Hoca, oyuncu ve karikatürist Hasan Kaçan olacak.
Akşehir Belediyesi ile Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği tarafından Nasreddin Hoca’nın anısına düzenlenen bu yıl 56’sı yapılacak olan Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri’nde, temsili Nasreddin Hoca olarak Erol Günaydın, Levent Kırca, Ferhan Şensoy, Kadir Çöpdemir, Hasan Kaçan, Halit Akçatepe, Emin Olcay, Cenk Koray, Deniz Oral, Rasim Öztekin, Münib Engin Noyan gibi birçok isim görev almıştı. Son olarak Münib Engin Noyan’ın üstlendiği bu görev için, Hasan Kaçan’a teklif götürüldü. Hasan Kaçan, Nasreddin Hoca gibi dünyaya mal olmuş bir filozof ve düşünürü canlandırma görevini yerine getirebilmenin kendisi için onur ve şeref kaynağı olacağını belirterek, bu görevi seve seve kabul ettiğini bildirdi.
Oyuncu ve karikatürist Hasan Kaçan yaptığı açıklamada, 56.’sı düzenlenecek Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri’nde bu yıl, Nasreddin Hoca’mızın aziz anısını canlandırma şansını bana veren, başta Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya’ya, yardımcıları ve tüm emeği geçenlere ve özellikle Nasreddin Hoca hazretlerinin öz torunları olan Akşehirlilere teşekkürlerimi sunarım. Geçmiş senelerde bu değerli temsil hizmetini yapmak nasip olmuştu. Bu yıl tekrar bana teklif edilmesi benim için büyük bir bahtiyarlık" dedi.
Nasreddin Hoca’nın kıssalarını sadece fıkra olarak değerlendirmenin pek doğru olmadığını anlatan Akkaya, şöyle konuştu: "Nasreddin Hoca’nın küçücük bir kıssası belki ansiklopediler dolusu mana içerir. Bu kadar büyük ve kıymetli değerimizi, gelecek nesillere aktarmak için gayret eden herkese teşekkür ediyorum. Sadece ismini duyduğumuzda hem gülümsediğimiz hem de idrak edemediklerimizi nevi şahsına münhasır ifadeyle verip de bizi farklı bir tefekkür alemine daldıran, ruhumuza ‘kendi mayasını çalan’ Nasreddin Hoca’mızın da ruhu şad olsun.”
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da yaptığı açıklamada, bu yıl 56’ncısını düzenleyeceğimiz Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri kapsamında temsili Hoca’lık görevini üstlenecek Hasan Kaçan’a teşekkür ediyoruz. 56. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri’nde kendisini de Akşehir’de görmekten büyük mutluluk duyacağız. Bu yıl Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri ile ilgili program çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor. Yine her yıl olduğu gibi bu yıl anma ve mizah günlerinde, Nasreddin Hoca’mızın adına, onun felsefesine ve mübarek Ramazan ayına yakışan dolu dolu etkinlikler yapacağız" diye konuştu.
Hasan Kaçan’ı İstanbul’daki evinde ziyaret eden Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız ile Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Kaçan’a Nasreddin Hoca’nın kavuğu ile cübbesini giydirdi.