Uzun yıllar sonra memleketi Erzurum’da konser veren ünlü sanatçı İbrahim Erkal, hemşehrilerine unutulmaz bir gece yaşattı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin kurtuluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler konserle taçlandırıldı. Düşman işgalinden kurtuluşunun 97’inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen konserde Yavuz Değirmenci ve İbrahim Erkal sahne aldı. Konsere Vali Yardımcısı Ertuğrul Egemen, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, protokol mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. Konserin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’un vizyonunu değiştirmek için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını ve hiç durmadan daima çalışacaklarını söyledi.
Sekmen, “Tarih ve medeniyete dayalı şehircilik anlayışıyla birlikte dadaşlar diyarını hak ettiği konuma ulaştıracağız. Türkiye ile aynı değişim entegrasyonuna dahil olan bir Erzurum taşıyoruz. Bugün burada yine önemli bir organizasyonla şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunu kutluyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından İbrahim Erkal sahneye çıktı. Uzun yıllar sonra Erzurum’da konser verdiğini ifade eden Erkal, salonun doluluğunu görünce mutlu olduğunu ifade ederek, eserlerini seslendirmeye başladı. Hemşehrileri için birbirinden güzel eserleri okuyan ünlü sanatçı İbrahim Erkal, salonu adeta coşturdu. Salonu ağzına kadar dolduran vatandaşlar ise Erkal’ın okuduğu şarkılara ve türkülere eşlik ederek unutulmaz bir gece yaşadı.