1978 yapımı ’Maden’ filmini yıllar sonra Eskişehir’deki yazlık sinemada tekrar izleme fırsatı bulan ünlü oyuncu Meral Orhonsay, “Filmi madenciler için izleyeceğim ve zaman zaman hüzünleneceğim, böyle bir filmi armağan ettiğimiz için aynı zamanda da mutluyum” dedi.
Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenen 17. Uluslararası Eskişehir Film Festivali kapsamında Espark Alışveriş Merkezi’nin açık otoparkında hazırlanan yazlık sinemaya katılan ünlü oyuncu Orhonsay, başrollerini Tarık Akan ve Cüneyt Arkın’ın paylaştığı 1978 yapımı olan ‘Maden’ filmini izledi. Film gösteriminden önce basın mensuplarına açıklamada bulunan Orhonsay, filmi her seyrettiğinde heyecan duyduğunu söyledi. Orhonsay, “Yıllar sonra kendi filmimi izliyorum. Böyle bir film yaptığım ve oynadığın için her zaman mutluluk duyuyorum. Eskişehir’in açık hava sinemasında halkla birlikte bu filmi izlemek ayrı bir zevk. Her seyrettiğimde bir heyecan duyuyorum” dedi.
Maden facialarına da değinen Orhonsay, “Bazı madenlerde bir arpa boyu yol alınmadığı için üzgünüm. İleriye dönüş olarak madenciler için önlemler alınacaktır. Hayat odaları olması için bir an önce faaliyete geçmeleri gerekiyor. Filmi madenciler için izleyeceğim ve zaman zaman hüzünleneceğim, böyle bir filmi onlara armağan ettiğimiz için aynı zamanda da mutluyum” ifadelerini kullandı.
“ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİNİ ÇOK ŞANSLI GÖRÜYORUM”
17. Uluslararası Eskişehir Film Festivali ile ilgili düşüncelerini aktaran Orhonsay, şöyle devam etti:
“Uluslararası Eskişehir Film Festivali benim için bir film şöleni oldu. Burada kaldığım süre içinde film seyretme imkanım oldu. Eskişehir ve festival havası yaşadım. Birçok festivalden ödül aldım, yurt dışında da festivallere gittim. Moskova Festivali’ne Kemal Sunal ile gitmiştim ama hiçbir festival bana bu kadar tat vermemişti. Burada kendimi kendi evimde gibi hissettim. Gerek sinema okulunda, gerek oyunculuk bölümünde, gerekse halkla ilişkiler bölümünde çok bilinçli bir kuşak yetişiyor. Onlardan çok umutluyuz. İleride çok güzel film yapacak ve çok güzel yerlere gelecekler. Anadolu Üniversitesi bir başka diyorum ben. Buradaki öğrenci ve öğretmenleri çok şanslı görüyorum.”