Sanatçı Alihan, çalıştığı mekanın sahibi tarafından kuliste silahlı saldırıya uğradığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Saldırı sırasında elinden silahla yaralanan Alihan, “Sonumun İbrahim Tatlıses gibi olmasından korkuyorum” dedi.
Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Alihan, çalıştığı barın sahibi hakkında silahlı saldırıya uğradığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesini savcılığa sunan Alihan, adliye çıkışında basın açıklaması yaptı.
Olay gecesi program yaptığı mekanın sahibinin çeşitli bahanelerle kendisiyle tartıştığını belirten Alihan, “Tartışmaya rağmen ben yine de programa çıktım. Programdan çıkıp odama geçtiğimde adamlarıyla yanıma geldi. Kapıyı üzerime kilitledi, beni ölümle tehdit edip silah çekti. Bir sanatçının başına gelebilecek en kötü olayı ben yaşadım. Biz sanatçılar, fiziğimizle, sesimizle, elimizle, parmağımızla, görüntümüzle para kazanan insanlarız” dedi.
“EN BÜYÜK KORKUM İBRAHİM TATLISES GİBİ OLMAK”
En büyük özelliğinin beste yapmak olduğunu kaydeden ve alçılı elini kameralara gösteren Alihan, “Bu elim iyileşene kadar hiç beste yapamayacağım. Ben piyano, ud, bağlama çalıyorum. Bunların hiçbirini kullanamayacağım. O kadar ince bir noktadaki parmaklarımın kopan tendomları, hiç kıpırdatmamam gerekiyor. Hiçbir sanatçı zorla bir yerde çalıştırılamaz. Benim en büyük korkum İbrahim Tatlıses gibi olmak. Onun başına gelen olay benim de başıma gelebilirdi. Bu insanlarla ilgili suç duyurusunda bulundum” diye konuştu.
“PSİKOLOJİMİ BOZUP BESTECİ RUHUMU ÖLDÜRDÜLER”
Olayın ardından psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Alihan, “İnanın besteci ruhumu öldürdüler. Benim şu anki hiçbir şekilde güzel düşünmemi ve güzel şarkılar yapmam gibi bir psikolojiye sahip değilim. Neden o akşam kemancı gelmemiş. Ben solistim. Sahneye çıkar şarkımı söylerim. Bu bir bahaneydi. Beni sorumlu tuttular çünkü amaçları benden tehditle para sızdırmaktı” ifadelerini kullandı.
“BU KAVGA DEĞİL ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSTÜR”
“Çalıştığım yere çok büyük katkılarım oldu” diyen Alihan, “Mekan sahibi albüm yapmam için bana yardımcı oldu. Madalyonun öbür yüzünde ise beni 9 ay boyunca kullandılar ve kendi işçileri gibi hizmet etmemi istediler. Belki onların bana harcamış olduğu para benim hak ettiğim paranın çeyreği bile değil. Beni bu şekilde kullanıp benim üstümden rant sağlayıp beni bu hale düşürdüler. İntikam aldılar. Benim 70 günlük raporum var. Elimin sakat kalma ihtimalim çok yüksek. Fizik tedavi göreceğim eğer işe yaramazsa piyano çaldığım parmaklarım işlevini göremeyecek. Bu bir kavga değil bu öldürmeye teşebbüstür” şeklinde konuştu.
“AJDAR’DAN BİLE ÖZÜR DİLEDİM”
Geçmiş yıllarda televizyon ekranlarında Ajdar’la olan kavgasını hatırlatan Alihan, “Bir Ajdar kavgam vardı benim. Ondan bile ekranlarda özür dilemiştim. Beni o kadar tahrik edip, üzdüğü halde. Şiddetin iyi bir şey olamadığını biliyorum. Bu konuyla ilgili ekranlarda bile Ajdar’dan özür dilemesini bildim” dedi.