RTE Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen 2014-2015 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni’nde öğrencilerin mezuniyet coşkusu yaşandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende ilk olarak  tanıtım filmi izlendi. 

2014-2015 akademik yılını birincilikle bitiren Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu öğrencisi Yusuf Zeyyad CANER bir konuşma yaparak, mensubu olduğu Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde eğitim görmüş olmanın mutluluğunu ve ayrıcalığını hayat boyu yaşayacağını söyledi.  Ardından, gösterdiği başarı dolayısıyla mezuniyet kütüğüne ismini çaktı.

RTE Üniversitesinden mezun olan öğrenci sayısının bu yıl mezun olacak öğrencilerle birlikte 30 bini aşacağını hatırlatarak başlayan Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN: “Öğrencilerimizi hüzünlü ama gururla yeni hayatlarına uğurluyoruz. Öğrencilere gelecekleriyle ilgili çeşitli tavsiyelerde bulunan Rektörümüz: “Hayatınızda bir kapı kapanırken alacağınız diplomalar sizlere yeni bir kapı aralıyor ve yeni bir hayata başlıyorsunuz. Var olan becerilerinizi geliştirmek ve yeni beceriler kazanmak için kendinizi geliştirmeye devam edin. Her ne iş yapıyorsanız elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın.” ifadelerini kullanarak öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.

Rize Milletvekili Hayati YAZICI, içinde bulunduğumuz çağın bilgi çağı olduğunu belirterek bilginin en çok üretildiği, paylaşıldığı bir dünyada üniversitelerin gençleri nakış nakış işleyerek nitelikli bireyler haline getirdiğini söyledi.

Rize Valisi Ersin YAZICI ise, mezuniyet töreninde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Vali YAZICI, gençlere seslenerek “Gerçek hayatla bugün itibariyle tanışmış oluyorsunuz. Belirlediğiniz hedeflere ulaşmanız için ilk önce kendinize inanmanız gerekiyor. Başarı insanın kendine güvenmesiyle kazanılır.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı’nın katkılarıyla alınan ödüller verildi.

RTE Üniversitesi 2014-2015 akademik yılı birincisi Turgut Kıran Denizcilik Yüksekokulu Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Yusuf Zeyyad CANER’e,  ikinciliği elde eden İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Fatma CERAH’a ve üçüncülüğü kazanan Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Öğrencisi Zehra GÜVEN’e plaket ve çeşitli hediyelerini Rize Valisi Ersin YAZICI, Rize Milletvekilleri Hayati YAZICI ile Nusret BAYRAKTAR, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN birlikte verdi.  Daha sonra fakülte ve yüksekokul bazında dereceye girenlere hediyeleri takdim edildi.

Hediye takdiminin ardından Üniversitenin Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanı Fahri ÖZKAN tarafından mezuniyet andı okutuldu. Bu sırada öğrenciler dev Türk bayrağı açtı.  Gurur ve heyecanı bir arada yaşayan öğrencilerin mezuniyetlerini keplerini havaya fırlatarak kutlaması ise renkli görüntüler oluşturdu.

Törene; Rize Valisi Ersin YAZICI başta olmak üzere, Rize Milletvekilleri Hayati YAZICI ile Nusret BAYRAKTAR, Rize İl Garnizon Komutanı İsmet CANSARAN, Rize Belediye Başkan Vekili Sultan YILMAZ, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan YAĞIZ, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman BAYKAL, il müdürleri, STK ile siyasi parti temsilcileri, Üniversitemizin akademik ve idari personeli, veliler, öğrenciler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Öte yandan fakülte ve yüksekokullar da kendi bünyesinde mezuniyet töreni gerçekleştirdi.