Besteci, müzisyen ve şarkıcı Sinan Akçıl, EXPO 2016 Antalya sergi alanına Gülibrişim Albizia (Albizia jülibrissin) dikti.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği yaz konserlerinde sahne alan besteci, müzisyen ve şarkıcı Sinan Akçıl, EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın daveti üzerine Aksu ilçesine geldi. Yönetim binasında EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez ve yöneticiler tarafından karşılanan Akçıl’ı, küçük öğrencilerin sürprizi sevindirdi. Sergi alanında saksıya çiçek dikme etkinliğine katılan Tarım İl Müdürlüğü Lider Çocuk Kampı öğrencileri, sanatçının çevresini sardı ve “Tabi tabi” şarkısını birlikte söyleyip imza aldılar.
Sinan Akçıl, yönetim binasında EXPO 2016 Antalya Projesi ile ilgili brifing sonrası ağaç dikmek için sergi alanına geçti. Alana, Gülibrişim Albizia (Albizia jülibrissin) diken Sinan Akçıl’a EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez de yardımcı oldu. Akçıl, “Haydi bismillah” diyerek can suyunu verdikten sonra ağacın gövdesine adını taşıyan künyeyi taktı.
Akçıl, EXPO açılınca mutlaka tekrar gelmek istediğini belirterek, “Gerçekten şu andan itibaren hayatımdaki en önemli canlı. Çok mutluyum. Ülkemiz adına büyük bir yatırım. 8 milyon turistin beklenmesi büyük bir olay. Bir Türk genci olarak ülkemle gurur duyuyorum. Şu andan itibaren hayatımdaki en önemli canlı. İnşallah benim de torunlarım olunca gelip buraya ’Dedemiz ağaç dikmiş’ diyecek. Nesiller boyu devam edecek. Birçok arkadaşım dikmiş. İyi ki gelmişim çok mutluyum” dedi.