Ekranların sevilen dizisi Kertenkele’da ’Azmi’ karakterini canlandıran Selahattin Taşdoğan, demokrasi ortamında sorunların ya Meclis ya da millet ile çözülmesi gerektiğini savundu.
Ünlü oyuncu Selahattin Taşdoğan, eşi Nevin Yılmaz ve 3,5 yaşındaki kızı Yağmur ile Muğla Akyaka’dan sonra dinlenmek için Fethiye’ye geldi. Fethiye’de kordon boyunca gezen ünlü oyuncu, yaptığı esprilerle hayranlarını kahkahaya boğdu. Sevenleri ile bol bol fotoğraf çektiren Selahattin Taşdoğan, yaptığı açıklamada, “Darbeye ve her türlü şiddete karşıyım” diye konuştu.
Taşdoğan, Fethiye’de bir hafta kadar tatil yaptıktan sonra Kaş ve Kuşadası’na geçeceğini, ardından Kertenkele dizisinin 3. sezon çekimleri için yoğun bir çalışmaya başlayacağını söyledi. Birkaç sinema filmi projesinin hazırlıklarını da yaptığını anlatan Taşdoğan, “Çalışmak için uzun bir kış bizi bekliyor. Kertenkele dizisi 72. bölümden itibaren başlayacak, dizide sürpriz ayrılmalar ve sürpriz katılımlar var, 5-6 arkadaş diziden ayrılacak. Dizinin reytingleri güzel gidiyor pek çok kere reytingde 3. ya da 4’üncüyüz” ifadelerini kullandı.
“Allah bir daha darbe göstermesin"
15 Temmuz darbe kalkışmasının Türk milletinin birliği ile önlendiğine dikkat çeken Taşdoğan, şöyle konuştu:
“Tatsız olaylardı. Darbeler Türkiye’de daha önce denenmiş, her türlü darbe ve şiddete karşıyım. Uzlaşma kültürü oluşmalı. Demokrasi ortamı ya millet ile ya meclis ile çözülür. Bu da olamaz ise seçime gidilir. Sonuçta Ali gider Veli gelir. Keyfen ‘Ben darbe yapıyorum’ deyip ortaya çıkıp halka işkence yapılmasının bir hali yok. Türk milleti o gece tek birlik oldu. Olmaya da devam ediyor. Temennim Allah bir daha darbeleri göstermesin. Oyuncu olarak da terörden çok etkilendim. Havaalanında canlı bomba patlatıldı, oyunu durdurduk. Bunlar bizim sahneleri de durdurdu. Turizm inanılmaz yara aldı. Çevreme bakıyorum oteller boş, tabii ki bu olaylar ülkemize büyük zarar veriyor. Terör bir an önce bitsin analar ağlamasın”