Gezi Parkı eylemlerine destek veren sanat meclisi gurubunun çektiği klipte oynayan karadenizli sanatçı Selçuk Balcı çığ gibi artan tepkilere cevap verdi.Sosyal medya üzerindenhakaret içeirkli mesajların arttığını ifade eden Balcı, keni sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Balcı'nın açıklaması şöyle:"Bütün dinleyicilerimize iyi akşamlar diliyorum. Bugüne kadar insanları kutuplaştırmamak ve birbirine düşürmemek için bu sıkıntılı günlerde sessiz kalmayı tercih ettim. Ancak bazı arkadaşlar tarafından yanlış anlaşıldığım için sosyal medya üzerinden şahsıma yönelik hakaret içeren mesajlar sebebiyle artık bir açıklama yapmak zorunlu hale geldi. Her zaman belirttiğim gibi legal ya da illegal hiç bir siyasi oluşum ile uzaktan yakından alakam yoktur. Bu ülkede birbirinden farklı siyasi görüşe sahip bir çok insanın haksız yere öldürülmesine üzüldüğümü ve sayfamda bu üzüntüyü dile getirdiğimi sayfamı takip eden dinleyicilerim iyi bilir.

Ben her zaman mağdurun yanında olmaya çalıştım. Bir ölüme üzülürken diğer bir ölüme sevinecek kadar vicdan yoksunu olmadım. Olayları aydınlatmaya çalışan bir savcının ölümüne üzüntü duyduğumu ve bu üzücü olay sebebiyle 3 Nisan'da Bursa'da, 5 Nisan'da Trabzon'da gerçekleştireceğim konserleri iptal ettiğimi buradan duyuruyorum... Ben ürettiğim ve insanlara sunduğum eserlerimde her zaman doğadan, aşktan, sevdadan bahsettim, bundan sonra da bu şekilde devam edecektir. Kemençe çalıp şarkı-türkü söyleyen bir insanı gündeme konu olan ölüm olayları, savaşlar ve saldırıların sorumlusu olarak görenler büyük yanılgı içerisindedir.Hedef gösterenler, bana karşı nefret dili kullananlar ise fırsatçı ve art niyetli kişilerdir. Klavye başında kendimi ne kadar ifade edebilirim bilmiyorum ama herkesle oturup bir bardak çay içme imkanım olsaydı bana ön yargıyla yaklaşanlar beni çok rahat anlayabilirdi. Ben hiç bir zaman nefretin dilini kullanmadım, kimseyi ölüme ve sokağa davet etmedim. Beni yargılayacak arkadaşlar kendi kurduğum cümlelerle yargılasın. Sözlerimin ve düşüncelerimin her zaman arkasındayım.

Hakaret ve saldırı olmadığı sürece de bütün eleştirilere açığım. Belki de barıştan, sevgiden,dillerin ve renklerin kardeşliğinden bahsetmek bu tür sıkıntıları beraberinde getiriyor. Hiç bir zaman mağdur olan bir insanı "şu sizdendir, bu bizdendir" diye ayırmadım ve her acıyı eşit olarak yüreğimde hissettim. Bugüne kadar konserlerimizi iptal etme sebeplerini yine sayfamızı takip eden dinleyicilerimiz bilir. Son günlerde yaşanan acı olaylar sebebiyle 3 Nisan Bursa ve 5 Nisan Trabzon'daki konserlerimizi iptal ettiğimizi tekrar duyuruyorum. Uygun dille ve iyi niyetle beni eleştiren dinleyicilerimize teşekkür ederim. Bu karanlık günlerin ülkemizi ve gündemimizi terk etmesi dileğiyle... Sevgi ve barış türküleriyle kalın..."