Şanlıurfa Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde konser veren ünlü pop müzik sanatçısı Sinan Akçıl, konserin ardından Peygamberler diyarında Balıklıgöl’ü gezdi.
’Peygamberler şehri’ olarak bilinen Şanlıurfa’da binlerce hayranıyla buluşan Sinan Akçıl, konserinde tarzının dışına çıkıp, ’Urfa’nın etrafı Dumanlı Dağlar’, ’Urfalıyam Ezelden’ adlı türküleri de söyleyerek sürpriz yapmıştı. Türk pop müziğine damgasını vuran Akçıl, Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde düzenlenen konser ve imza gününün ardından, Hz. İbrahim’in ateşe atıldığı yer olarak bilinen Balıklıgöl yerleşkesini gezdi. Ünlü sanatçı, Hz. İbrahim’in doğduğuna inanılan mağara, cami ve Halil-ür Rahman ile Ayn-Zeliha göllerinin yer aldığı yerleşkede, balıklara yem attı. Etkinliğin ardından şehir turu yapan Sinan Akçıl’a rehberler tarafından Balıklıgöl’ün tarihi de anlatıldı.
“ŞANLIURFA MUTFAĞI HARİKA”
Sinan Akçıl, daha sonra Şanlıurfa’nın yöresel yemeklerinin tadına baktı. Urfa kebabı, ciğer kebabı, şıllık tatlısı ve künefeden tadan Akçıl, “Şanlıurfa çok güzel ve otantik bir şehir. Mutfağı ise inanılmaz lezzetli. Ayrıca buranın havası, suyu insanın iştahını açıyor sanki. İstanbul’da istesek de böyle yiyemiyoruz. Şanlıurfa’da çok güzel bir ilgiyle karşılandım. Burada bu kadar sevildiğimi görmek beni çok mutlu etti” dedi.