Malatya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Atatürk anıtına çelenk bırakıldı.
Malatya’da Cumhuriyet Bayramının 93. yıl dönümü kutlama törenleri Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başladı.
Yoğun yağmur altında yapılan törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Vali Toprak, Anıt Şeref Defterini imzaladı.
Vali Toprak, şeref defterine şu notu düştü: “Necip Milletimizin kayıtsız ve şartsız egemenliğinin ifadesi olan Cumhuriyetimizin 93. kuruluş yıl dönümünde yüreğimiz Vatan, Millet, Bayrak, Cumhuriyet ve Devlet sevgisiyle dolu olarak manevi huzurlarınızdayız. Binlerce yıllık şanlı mazimizden edindiğimiz tecrübe ve Türk Milleti’nin fıtratında mevcut olan cesaret, azim ve kararlılıkla Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi bölgemizde ve dünyada layık olduğu yere getiriyor olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Aziz Türk Milleti, yüz yıl önce Önderliğinizde Alevi’si Sünni’si, Türk’ü Kürt’ü, kadını ve erkeğiyle ye’se kapılmaksızın yekvücut olmuş, milli birlik ve bütünlüğüne kast eden dış mihraklar ve onların içimize sızmış hain uzantılarının karanlık planları karşısında adeta demirden bir yumruk gibi kenetlenmiştir. Necip Milletimizin bu kutlu kıyamı, ülkemizi Cumhuriyet’in aydınlığına ulaştıran kapıların ardına kadar açılmasına, gelişmiş ve güçlü bir Türkiye’nin Anadolu topraklarında yükselmesine vesile olmuştur. Dün Anadolu’yu işgale yeltenen Haçlı Orduları, “Geldikleri gibi giden” ve işgal hayalleri Ege’nin serin sularında son bulan Sevr planlayıcıları gibi bugün de onlara uşaklık eden yıkıcı, bölücü, FETÖ’cü hainler, Türk’ün çelik iradesi karşısında hüsrana uğramıştır. Aziz Atatürk, Emsalsiz bir mücadele neticesinde Anadolu’nun her karış toprağına nakşettiğiniz Cumhuriyetimizi, birliğimizi, dirliğimizi ve kadim kardeşliğimizi ne pahasına olursa olsun koruyacağımızdan, 15 Temmuz ihanet girişimine karşı olduğu gibi istiklal ve medeniyet yolumuza tuzaklar kurmaya çalışan dahili ve harici bedhahlara fırsat vermeyeceğimizden emin ve müsterih olunuz. Türk Milleti’nin bu onur gününde başta Zat-ı Aliniz olmak üzere Kahraman Silah Arkadaşlarınızı, Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete uğurladığımız Şanlı Gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, aziz hatıralarınız karşısında saygıyla eğiliyoruz”.