Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, () - SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi (SDÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, 10'uncu sınıf öğrencilerine TÜBİTAK desteğiyle 7 ay süresince 'siber güvenlik eğitimi' verecek.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK), SDÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından hazırlanan Bir Siber Güvenlik Macerası (BSGM) Projesi'ni destek kapsamına aldı. Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları- 4004 Destek Adımı bağlamında yeni nesillere siber güvenlik alanının hassas ve kritik değeri anlatılacak.

Proje yazarı Dr. öğretim üyesi Utku Köse, Endüstri 4.0 Çağı'nda yeni bir toplumsal değerin yükseldiğini söyledi. Dönüştürücü bilgelik şeklinde tanımlanan 'Toplum 5.0' için SDÜ'nün önemli bir adım attığını kaydeden Köse, yeni kuşaklara Türkiye için çok önemli bir alan olan siber güvenlik eğitimi verileceğini kaydetti. Köse, TÜBİTAK Doğa Eğitim ve Bilim Okulları- 4004 kapsamında Mayıs 2018'de başlayacak Bir Siber Güvenlik Macerası'nın süreçlerini şöyle aktardı.

"SDÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri, 5 gün süresince teorik ve uygulamalı eğitim verecek. Ardından 10'uncu sınıflardan 40 öğrenci kampa alınacak. Ağustosun son haftası ya da eylülün ilk yarısında 9 gün boyunca Eğirdir'de etkileşimi ön planda tutan, senaryo tabanlı eğitim programı uygulanacak. Proje Kasım 2018'de tamamlanacak."

SDÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncay Yiğit de Türkiye için siber güvenlik alanının çok hassas ve kritik bir konu olduğunu vurguladı. Yeni kuşaklara bu alanın hassas önemini göstermesi bağlamında projenin değerli olduğuna işaret eden Yiğit, akademik çıktıların da beraberinde geleceğini söyledi. Bu noktada proje içerisinde öğrenciler çerçevesinde gerçekleştirilecek karma ölçme- değerlendirme yöntemleriyle etkinliklerin nasıl bir algı yarattığını ve başarı düzeyinin ne olduğunu ölçeceklerini aktaran Yiğit, süreç ve elde edilen sonuçların çeşitli yayınlar vasıtasıyla akademik ortam ve ulusal- global kitlelerle paylaşılacağını da anlattı.

FOTOĞRAFLI